Boende för personer under 65 år med hjärnskada

Stockholms sjukhem har ett boende för personer under 65 år med förvärvad hjärnskada. Boendet består av nio moderna lägenheter med väl tilltagna gemensamma utrymmen i lokaler som stod färdiga 2013.

Ett tryggt och gott hem för personer med förvärvad hjärnskada finner du på Stockholms Sjukhems våning 5 norr. Här erbjuds kvalificerad vård och omsorg dygnet runt av ett team bestående av sjuksköterska med spetskompetens i neurologisk omvårdnad och undersköterskor med lång erfarenhet av arbete med personer med neurologiska sjukdomar. Tillsammans med övriga teammedlemmar, fysioterapeut och arbetsterapeut, vill vi skapa hemkänsla och trygghet.

Hemkänsla och trygghet

Grundbulten för att skapa denna hemkänsla och trygghet är den palliativa vårdfilosofin. Symtomlindringen är navet i omvårdnaden och att bygga en god relation till boende och närstående är av största vikt. Utifrån den boendes behov strävar vi att hitta balans mellan vila och aktivitet. Enheten präglas av en lugn, varm och stillsam atmosfär. Samtidigt finns mycket plats för glädje och humor.

Hemkänslan skapas i den egna lägenheten men också i de gemensamma utrymmena på enheten, i Orangeriet, vår vinterträdgård, och i den vackra och lättillgängliga parken som vetter ut mot Drottningholmsvägen. På våning 2 finns möjlighet att nyttja det SPA som är smakfullt inrett.

Varje lägenhet är 33 kvm och har eget pentry med spis, kyl och frys samt egen WC med dusch och tvättmaskin. I de gemensamma utrymmena finns gott om plats och balkongen som finns vid vardagsrummet har härlig utsikt mot parken. I anslutning till boendet finns även café och restaurang samt bibliotek.

Senast uppdaterad: 27 januari 2017