Tillbaka till alla aktiviteter

Jubileumsföreläsning och bokrelease

Plats: Magnus Huss aula, Mariebergsgatan 22
Tid: 21 november 2017 kl 17:30 - 21 november 2017 kl 18:30

Välkommen till bokrelease och föreläsning med Anders Johnson, författare till Sjukhemmets jubileumsbok. Han kommer att berätta om bakgrunden till att Stockholms Sjukhem bildades och verksamheten genom åren.

År 1860 tog medicinprofessor Magnus Huss initiativ till en insamling för inrättandet av en »vårdanstalt för fattige, obotligt sjuke«. Ett banbrytande beslut i en tid då samhällets skydd för de mest utsatta i det närmaste var obefintligt och farsoterna avlöste varandra. Sju år senare, 1867, kunde Stockholms Sjukhem öppna på Kungsholmen.

Författaren Anders Johnson skildrar i jubileumsboken Sjukhemmets150-åriga historia mot bakgrund av den genomgripande utveckling som har ägt rum under årens lopp, både inom sjukvården och vad gäller stockholmarnas levnadsförhållanden. Anders Johnson, som har skrivit flera historiska skildringar med koppling till huvudstaden, bjuder läsaren på såväl spännande stockholmskuriosa som bortglömda levnadsöden.

I jubileumsboken får läsaren, utöver den historiska återblicken, också ta del av röster som var och en har ett personligt förhållande till Sjukhemmet – från framstående forskare och principaler till verksamma i det dagliga arbetet.

Fri entré, men föranmälan krävs.
Anmäl dig senast 16 november på info@stockholmssjukhem.se eller på telefon 08-617 12 00.

Se inbjudan till föreläsning och bokrelease.

 

Tillbaka till alla aktiviteter