‹ Tillbaka till alla nyheter

Stockholms Sjukhem inför e-tjänsten Journal via nätet

12 maj 2017

Nu erbjuder vi våra patienter möjligheten att ta del av sin journalinformation via nätet. Tjänsten är tillgänglig via 1177 Vårdguidens e-tjänster. 

- Att våra patienter nu kommer att ha möjlighet att ta del av sin journalinformation via nätet är viktigt för att stärka patientdelaktigheten, säger Karin Rudling, chefläkare på Stockholms Sjukhem. Syftet med e-tjänsten är att öka möjligheten för patienten att medverka i beslut och uppföljning av den egna vården och stödja engagemanget för den egna hälsan.

Hösten 2016 började Journal via nätet införas i hela hälso- och sjukvården i Stockholms län. Under 2017 ska de flesta vårdgivare i länet vara anslutna till tjänsten.

Så här fungerar Journal via nätet 

Du som är 18 år eller äldre och vill läsa din Journal via nätet kan göra det via säker inloggning med e-legitimation på 1177 Vårdguiden.

För att det ska fungera behöver du först skapa ett konto hos 1177 Vårdguidens e-tjänster. Din vårdgivare behöver förstås också vara ansluten till Journal via nätet. 

I ett första steg kommer du att kunna se journalanteckningar, vissa provsvar och diagnoser samt få en överblick av tidigare vårdbesök. Hos de flesta vårdgivare kommer du att kunna läsa historisk data från och med 1 januari 2016.

‹ Tillbaka till alla nyheter

Senast uppdaterad: 12 maj 2017