Meny

Föreläsning: Leva med Parkinson 

FULLBOKAD. På internationella Parkinsondagen den 11 april uppmärksammar vi Parkinsons sjukdom. Välkommen till en öppen föreläsning.

Parkinsons sjukdom är en neurologisk sjukdom som oftast drabbar personer över 55 år. I Sverige finns ungefär 20 000 personer som har sjukdomen. Välkommen till en föreläsning om diagnos, behandling, rehabilitering och aktuell forskning med läkare och forskare från Centrum för neurologi, Karolinska Institutet och Stockholms Sjukhem. I anslutning till föreläsningen kommer vi också att ha en utställning och du får möjlighet att prova olika rehabaktiviteter, träffa medarbetare och se våra rehablokaler.

Program: 

  • Välkomna till Stockholms Sjukhem
  • Leva med Parkinson: Barbro Davidson, Parkinson Stockholm delar med sig av sina erfarenheter
  • Parkinsons sjukdom – diagnos och behandling: föreläsning av neurolog Anders Johansson, Centrum för neurologi, Stockholms läns sjukvårdsområde
  • Utmanande balansträning ger resultat – aktuell forskning om rehabilitering för personer med Parkinsons sjukdom: föreläsning med fysioterapeut Erika Franzén, forskare vid Karolinska Institutet och Stockholms Sjukhem
  • Avslutning
  • Prova-på-aktiviteter och utställning

I anslutning till föreläsningen kan du prova olika rehabaktiviteter, träffa medarbetare och se våra rehablokaler. Vi bjuder på frukt och dryck. Varmt välkommen!

Tid: Torsdag 11 april kl.17.30-19.30 (föreläsningsprogrammet startar 17.30, utställning öppen från kl.17.00)
Plats:
 Stockholms Sjukhem, Magnus Huss aula, Mariebergsgatan 22 
Anmälan: Föreläsningen är fullbokad och anmälan är därför stängd. 

Om du har bokat plats och får förhinder, vänligen avboka via info@stockholmssjukhem.se