Uppskattad och fartfylld parkfest

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Cathrine Broman Skriv ut sidan

Igår var det parkfest för boende och patienter på Stockholms Sjukhem. Sjukhemmets park på Kungsholmen förvandlades till folkpark för en dag och besökarna kunde spela boule, skjuta luftgevär, dansa till Ingez orkester och lyssna på trubadur. Det bjöds också på lunchbuffé och fika under dagen.

Parkfesten har genomförts med stöd av en donation som Stockholms Sjukhem har fått från Jan Wallander, tidigare vd och styrelseordförande i Handelsbanken. 

Chokladhjul och bollkastning

Många boende var nöjda med dagen och verkade ha haft kul:

– Det är oerhört trevligt och mycket god plockmat. Jag har varit här hela dagen, och ska strax prova på boule, spela på chokladhjul och kasta bollar, säger Birgitta Ekman som bor på vård- och omsorgsboendet.

Det är härligt att vara på fest. Jag har vunnit choklad på tombolan

 Och andra kunde glädjas åt att ta hem en smarrig vinst:

– Det är härligt att vara på fest. Jag har vunnit choklad på tombolan, säger Inger Dahlberg, som också bor på vård- och omsorgsboendet.

Sjukhusdirektör Karin Thalén hälsade alla välkomna, önskade en trevlig dag och introducerade bandet Ingez som bjöd upp till dansvänlig musik. Det var full fart på dansgolvet, både stora och små, rullstolar och en och annan hund.

 

Läs mer om de aktiviteter som anordnas bland annat på Stockholms Sjukhems vård- och omsorgsboende