Hornskroken vann dukningstävling

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Äldreboendet Hornskroken vann förstapris på 10 000 kronor i Södermalms stadsdelsförvaltnings dukningstävling under valborg.

För att inspirera och uppmuntra till bra måltidsmiljöer för äldre ordnade Södermalms stadsdelsförvaltning dukningstävling inom äldreomsorgen under valborg. Av 23 deltagare tog Stockholms Sjukhems äldreboende Hornskroken hem förstapriset.

Hela stämningen här på boendet är att man hjälps åt och tar tillvara på allas förmågor

– Jag tycker att både boende och personal verkligen tog sig an tävlingsuppdraget med stort engagemang och kreativitet. Alla delade upp arbetet och gjorde ett fantastiskt jobb tillsammans, det var så härligt att se! Hela stämningen här på boendet är att man hjälps åt och tar tillvara på allas förmågor, det ligger i luften och här ser man resultatet, säger Birgit Klasson, aktivitetsansvarig på Hornskroken som fotograferade den fina vårdukningen och sände in bidraget.

Vad ska ni göra med vinsten?

– Det får de boende och undersköterskorna som var med och gjorde det här fina jobbet bestämma. Kanske blir det att beställa färska blommor som får sprida ännu mera glädje, säger Birgit Klasson. 

Birgit Klasson, aktivitetsansvarig.

 

Södermalms stadsdelsförvaltnings motivering:

1:a pris 10 000 kronor Hornskrokens vård- och omsorgsboende

"En smakfull dukning med kreativa inslag och en tydlig vårkänsla. De boende var delaktiga i val av blommor, färger och vad som passar en Valborgsdukning. Alla hjälptes åt, några vek servetter, andra strök duken och någon arrangerade blommorna. En boende uttryckte "maten smakar så mycket bättre bland allt fint"!"