Kurs i etik för ST-läkare i landet

Förra året höll överläkare MadhuriGogineni en tvådagars kurs i etik för ST-läkare inom geriatrik. Kursen blev mycket uppskattad av deltagarna. I maj hålls kursen igen, denna gång för ST-läkare inom alla områden, i hela Sverige. 

  

”Organiserat och strukturerat. Kursen borde vara obligatorisk. Vill starta etiska ronder på hemmakliniken och få hjälp av Madhuri.”  

 

Detta är en av de fina feed backen som har getts på kursen. Därför är det glädjande att nu kunna berätta att Stockholms Sjukhem, lett av MadhuriGogineni och Franziska Edvinsson, åter igen bjuder in till en tvådagarskurs om etik för ST-läkare. Denna gång är alla ST-läkare, inom alla områden, välkomna att delta.  

 

Kursen innehåller praktiska verktyg för att arbeta med etik i vårdnära arbete. Kunskapen kan bland annat tillämpas i svåra beslut kring livsuppehållande behandlingar, etisk analys, moralisk stress, transkulturell etik och etikrond. Kursens lärandemetoder är främst interaktiva: primärt workshop-baserad med många fall och mycket tid för frågor och diskussion kring svåra etiska fall. 

 

När: 16-17 maj 

Var: Stockholms Sjukhem, Mariebergsgatan 22, Stockholm. 

Kostnad: 5000 kr exkl. moms. Lunch, för- och eftermiddagsfika ingår. 

OSA: senast 19 april här

 

Det är ett begränsat antal platser på kursen; 20 deltagare. Så var inte sen med din ansökan. 

 

Om man inte redan är övertygad, varför ska man söka sig till denna kurs? 

–  Det är en väldigt klinisk inriktad kurs som använder interaktiva etiska fall relevanta för alla ST läkare, oavsett specialitet. Det som är unikt med denna kurs är att den är så praktisk och hands-on. Många deltagare uppskattade möjligheten att inte bara diskutera svåra etiska fall utan även lära sig och att använda sig av struktur och verktyg, säger MadhuriGogineni.