Äldreomsorgschef Peter Ceder på Stockholms Sjukhem, Karolina Sidwall, verksamhetsansvarig från Sjukvårdens Ledarskapsakademi och Erik Wassberg, sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem.

Äldreomsorgschef Peter Ceder på Stockholms Sjukhem, Karolina Sidwall, verksamhetsansvarig från Sjukvårdens Ledarskapsakademi och Erik Wassberg, sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem.

Viktig ledarskapsutbildning uppmärksammades på Stockholms Sjukhem

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Annika Kullman Höök Skriv ut sidan

I veckan avslutades Sjukvårdens Ledarskapsakademis utbildning Ledarskaps- och Mentorsprogrammet. Sista tillfället hölls på Stockholms Sjukhem och äldreomsorgschef Peter Ceder på Stockholms Sjukhem och sjukhusdirektör Erik Wassberg delade också med sig av sina ledarskapsresor.

 

Varje år genomgår ett tjugotal ledare inom vård och omsorg utbildningen. För att få delta behövs en nominering från den egna verksamheten samt ett godkännande från den ideella stiftelsen Sjukvårdens Ledarskapsakademi, som anordnar utbildningarna. Syftet med utbildningen är tillhandahålla verktyg och skapa en grund för ett framgångsrikt ledarskap. Deltagarna får en utsedd mentor med omfattande kännedom inom sjukvård och som har befattningar inom ledarskap med flera års erfarenhet inom sektorn. Peter Ceder från Stockholms Sjukhem har varit en av mentorerna under utbildningen. Anette Bengtsson, verksamhetschef inom äldreomsorgen har varit en av deltagarna.

 

Sjukhusdirektör Erik Wassberg menar att utbildningen är viktig:

– Investering i ledarskapsutbildning och mentorskap är oerhört viktigt för att kunna möta och lösa framtidens utmaningar. Vi behöver goda ledare och då behöver vi också ge våra ledare en trygg och stabil grund att stå på. Mentorskapet ger även ett värdefullt nätverk där vi tillsammans hjälps åt att dela erfarenheter med varandra.


Hur var det att berätta om din ledarskapsresa?

– Jätteroligt att tillsammans med Peter Ceder kunna bidra med våra egna personliga ledarerfarenheter till en grupp som var så intresserade, säger Erik Wassberg som tyckte att det var extra roligt att utbildningen avslutades på Stockholms Sjukhem.

– Det var hedrande för oss och gav också en fin möjlighet att berätta om idéburen sektor och vår starka värdegrund här på Stockholms Sjukhem.