Stockholms Sjukhems geriatrik expanderar

Uppdaterad 2024-06-25 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Från början av oktober välkomnar Stockholms Sjukhem ännu fler patienter till sin geriatrik. Verksamheten öppnar då en ny avdelning med ytterligare 14 vårdplatser på Kungsholmen.

Geriatriken på Stockholms Sjukhem är redan en av de största geriatriska klinikerna i regionen och fortsätter nu att växa. Idag finns 90 vårdplatser på Bromma Sjukhus och 48 på Kungsholmen, som i höst utökas till 62.

 Vi har alltid kö och fullt på Kungsholmen, så vi ser att det finns ett behov av fler vårdplatser. Patienter och anhöriga är väldigt nöjda med vården hos oss där vi arbetar teambaserat och är specialister inom geriatrik, säger Ulrika Lindström, verksamhetschef på Stockholms Sjukhems geriatrik.

Den nya avdelningen kommer att ha stora, fina rum och trevliga gemensamma samlingsutrymmen och maten som patienterna serveras är nylagad av fina råvaror. 

 Det känns jättebra och väldigt roligt att vi har fått det här uppdraget..

Stockholm står inför en åldrande befolkning, vilket ökar behovet av specialiserad geriatrisk vård.

 Att få möjlighet att erbjuda mer idéburen vård känns naturligtvis jätteskoj. Stockholms Sjukhem har en fin värdegrund och vi levererar bra sjukvård, säger Ulrika Lindström.

 

Ulrika Lindström, verksamhetschef på Stockholms Sjukhems geriatrik.

Ulrika Lindström, verksamhetschef på Stockholms Sjukhems geriatrik.