Verksamhetschef till Poesin ett av stiftelsen Stockholm Sjukhems äldreboenden

Maria verksamhetschef äldreboendet Poesin i Nacka

Maria Rosvall tillträder som verksamhetschef för Poesin, ett äldreboende i Nacka kommun.

Uppdaterad 2024-06-13 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Maria Rosvall tillträder som verksamhetschef för Poesin, ett äldreboende i Nacka kommun. Boendet står klart för inflytt i december.

Nu står det klart att Maria Rosvall blir äldreboendet Poesins verksamhetschef. Maria börjar hos oss den 17 juni för att hinna sätta sig in i projektet och för att hinna rekrytera medarbetare till uppstarten av verksamheten.

Maria har en mycket god erfarenhet av äldreomsorg. De senaste sju åren har hon arbetat som chef och ledare i Malmö och i Nacka i privata verksamheter. Hon har lett både uppstarter och etablerade verksamheter. Maria är uppvuxen och nu bosatt i närområdet av Poesin, där hon även har sitt nuvarande uppdrag. Hon känner därmed väl till omgivningarna och förutsättningarna i kommunen.

Maria är utbildad äldrepedagog samt har en kandidatexamen i socialt arbete. Utöver det har hon läst pedagogiskt och professionellt ledarskap vid Linnéuniversitet i Växjö samt beslut-, risk- och policyanalys vid högskolan i Gävle.

Jag är jätteglad att jag fått möjligheten att rekrytera Maria till stiftelsen och vårt kommande boende Poesin. Maria kommer med sin energi, sitt genuina intresse för människor samt intresset för natur och litteratur passa väl för uppdraget som verksamhetschef för boendet i denna natursköna miljö, säger Peter Ceder, äldreomsorgschef.

Om Poesin

Poesin byggs just nu i Saltsjö-Boo. I november är det beräknat att Stockholms Sjukhem får tillträde till boendet. Därmed kan vi hälsa nya boende välkomna att flytta in redan i början av december. Läs mer om Poesin på boendets webbsida.