Meny

Äldreomsorg

Äldreomsorg på Kungsholmen 

 

Besöksförbud

Vi kan tyvärr inte ta emot besök med hänsyn till smittoläget på grund av covid-19. Har du frågor är du välkommen att kontakta personalen.

Stockholms Sjukhem erbjuder äldreomsorg med ett tryggt boende utifrån dina behov och önskemål. Verksamheten bygger på engagemang, kunskap och omtanke. Välkommen till ett vård- och omsorgsboende i modern och trevlig miljö på Kungsholmen.

Fina lägenheter centralt i Stockholm

Bra omvårdnad, fin värdegrund och inget vinstsyfte

Uppskattade aktiviteter och en fin park för utevistelse

Omnämningar i White Guide Senior 2020 i hela två kategorier

Öppna visningar av äldreboendet

Alla öppna visningar är inställda tillsvidare. 

Bra värderingar och lång erfarenhet

Det kan vara svårt att välja äldreboende. På Stockholms Sjukhem har vi lång erfarenhet. Vi har erbjudit vård och omsorg till långvarigt eller obotligt sjuka i en stimulerande och hemlik miljö sedan 1867. Vård- och omsorgsboendet har 102 lägenheter och vi tar emot dig som har demensdiagnos eller som av fysiska skäl är i behov av vård- och omsorg dygnet runt. Vi har även två profilboenden som vänder sig till dig under 65 år med demenssjukdom eller förvärvad hjärnskada. 

Egen lägenhet med centralt läge

I vård- och omsorgsboendet har du en egen lägenhet med närhet till park och trädgård där du kan se årstiderna skifta. Dina behov och önskemål är utgångspunkt när vi tillsammans med dig och dina närstående, planerar din vård och omsorg. Vi lyssnar på dig och strävar alltid efter att se det friska i varje person. Du ska ha möjlighet att leva på det sätt du vill, utifrån dina förutsättningar, värderingar och intressen. Att du kan påverka din vardag är viktigt för oss och att du får tillgång till aktiviteter som passar just dig.

Mat och måltider

Måltiderna är en viktig del av dagen och på Stockholms Sjukhem lagas all mat i vårt eget kök. Varje dag har du som bor hos oss möjlighet att välja mellan tre olika rätter till både lunch och middag.

Vi finns även med i White Guide Senior under kategorierna Årets Seniormåltid och Årets Seniorkock. Något vi är mycket stolta över!

Läs mer om maten och måltiderna på Stockholms Sjukhem

Så får du plats hos oss

Stockholms Sjukhem är öppet för alla. För att flytta in i ett vård- och omsorgsboende behöver du ett så kallat biståndsbeslut.

Läs mer om hur du får en plats på Stockholms Sjukhems vård- och omsorgsboende

Aktiviteter ger livskvalitet

De dagliga aktiviteterna planeras tillsammans med dig som bor här. Representanter för boendegrupperna deltar i ett aktivitetsråd som tar upp förslag och önskemål på gemensamma aktiviteter. 

Läs mer om våra aktiviteter och ta det av det senaste aktivitetsschemat 

Trygghet till livets slut

Behöver du utökad medicinsk vård kan du tryggt bo kvar hos oss. Vi har läkare i tjänst alla vardagar. På kvällar, helger och nätter har Stockholms Sjukhems läkare jour. 

Läs mer om hur vi arbetar

Stöd från egen kontaktperson

När du flyttar till oss får du en kontaktperson, som tillsammans med dig och/eller dina närstående planerar din dag och vad du behöver hjälp och stöd med.

Läs mer om hur vi arbetar på Stockholms Sjukhem

Har du synpunkter eller förslag?

Har du synpunkter på din vård och omsorg eller vår service? Låt oss veta. Dina erfarenheter är värdefulla och hjälper oss att bli bättre.

Här kan du skicka in förslag eller synpunkter

Pågående forskning

Vid Stockholms Sjukhem pågår ett 20-tal forskningsprojekt. Vi forskar inom våra vårdområden geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och vård- och omsorg.

Läs mer om våra forskningsprojekt på Stockholms Sjukhem

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2020-12-04 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan