Här trivs jag bra

Hur är det att bo på ett vård- och omsorgsboende? Här får du möta Barbro som bor i en lägenhet på Stockholms Sjukhems vård- och omsorgsboende sedan drygt ett år tillbaka.

Barbro, som var lärare i fyrtio år innan hon gick i pension, har blivit stockholmare på äldre dagar:
– Jag har nedsatt närminne och det fungerade inte så bra att bo på egen hand i Skövde, långt från barn och barnbarn, berättar hon. Nu har jag flyttat hit till Stockholm där jag har min dotter och jag bor så tryggt och bra här i min trevliga lägenhet.

 Här är inget omöjligt, jag kan tycka saker och vara med och påverka.
– Jag har lätt för att trivas och anpassa mig för jag trivs med livet. Jag kommer inte ihåg att jag inte kommer ihåg. När jag vaknar vet jag inte alltid var jag är, men jag vet vem jag är, förklarar Barbro.

Är mycket ute

– Jag tycker om att vara ute. När det är fint väder äter jag frukost ute och jag sitter gärna i solstolen på min uteplats. Jag går ut varje dag och en riktigt bra dag är när jag har gått en ordentlig långsväng, säger Barbro.
– Här är inget omöjligt, jag kan tycka saker och vara med och påverka. God mat serverar de också, ibland är det lite för gott så jag skulle behöva gå längre promenader, skrattar Barbro.

Inspirerar andra

Barbro går på alla aktiviteter som erbjuds i verksamheten och hon sätter fart på andra, berättar Jarek Raubo, Silviasyster på vård- och omsorgsboendet:
– Vi har alltid spännande samtal om livet på våra promenader och Barbro har lärt mig mycket. Jag brukar ofta citera henne när jag har utbildningar för vård- och omsorgspersonal, berättar Jarek.

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2018-04-13 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan