För 17 år sedan arbetade Caroline Amoding för ett uthyrningsföretag som personlig assistent och vårdbiträde. Hon jobbade på många olika arbetsplatser. Men en dag blev hon uthyrd till Stockholms Sjukhems äldreboende.


Det var en sjuksköterska som sade till mig när jag kom hit att ”du skulle passa här – du är mån om patienterna och du jobbar helhjärtat”. Sedan dess har jag inte lämnat stället, säger Caroline.

Efter några år på Stockholms Sjukhem bestämde sig Caroline för att utbilda sig till sjuksköterska. Vid sidan av studierna arbetade hon hela tiden extra på Stockholms Sjukhem. När Caroline var färdigutbildad sökte hon tjänsten som sjuksköterska och arbetade på dåvarande avdelning 1 där hon jobbade med postoperativ vård, ortopediska- och medicinpatienter i cirka två år sen fick SSH rehabilitering avtalen med profilerad kirurgisk rehabilitering på Kungsholmen. Hit kommer patienter som har opererats och behöver en utslussning och träning för att komma tillbaka till ett vanligt liv och kunna ta hand om sig själva i hemmet. Det kan vara både hjärtoperationer, benbrott och magoperationer som gör att patienterna kommer till Carolines avdelning som nu har bytt namn till avdelning B2. 

Vad är det bästa med ditt jobb? 

– Att det hela tiden finns utvecklingsmöjligheter. Vill man så kan man, så funkar det här. Jag får ofta gå nya utbildningar, lära mig nytt och fördjupa mig. Jag fick nyligen vara en heldag på Thorax till exempel, för att lära mig ännu mer om hjärtpatienter. Sedan finns det så mycket andra avdelningar med mycket kompetenser på Stockholms Sjukhem som man kan alltid vända sig till för stöd och kompetenshöjning.

Efter drygt 17 år på Stockholms Sjukhem trivs Caroline fortfarande bra och beskriver arbetsplatsen nästan som en familj där det hela tiden finns stor omsorg om personalen.

– Det är den medmänskliga omtanken som hela tiden styr oss. Vi gömmer oss inte bakom våra roller här. Jag ser personen jag vårdar som en medmänniska istället för som en diagnos. Så är det även kollegorna emellan. Vi är måna om varandra. Och det gör att jag alltid längtar tillbaka till jobbet när jag haft semester eller helg. Idag har Caroline gått vidare och arbetar som biträdande enhetschef på samma avdelning.

Så hur länge kommer du jobba kvar?

– Jag har inga planer på att lämna. Jag har varit här i snart 17 år, det säger väl något om hur bra jag trivs. Nu expanderar vi på Stockholms Sjukhem med ännu fler nya vårdplatser och det ska bli spännande att se vad som händer.