Meny

"Jag känner att man verkligen investerar i mig" 

Karin Evenholt är en återvändare. Som nyexaminerad sjuksköterska klev hon in på vård- och omsorgsboendet på Stockholms Sjukhem för cirka tio år sedan.
– Här fick jag verkligen lära mig hur man bemöter patienter och närstående på ett fint sätt. Att ge människan respekt och värme är viktigt. Det här är något som många pratar om, men min erfarenhet att här är det verkligen en sanning

Efter sin första tjänst började hon som timanställd sjuksköterska på Rehab inom verksamheten. Hon arbetade även parallellt som uthyrningssjuksköterska på bland annat S:t Görans Sjukhus och inom geriatriken. Hon blev senare fast anställd på avdelning 3 (kirurgisk rehabilitering) på Stockholms Sjukhem. Efter två år gick hon över till Södersjukhuset och började arbeta på en internmedicinavdelning och intresserade sig då för innovationsarbete. En middag där en tidigare kollega från Stockholms Sjukhem firade sin 60-årsdag fick Karin att komma tillbaka till stiftelsen - igen.

– En enhetschef som var med på middagen ringde senare och frågade om jag var intresserad av ett jobb med utvecklingsarbete i kombination med det kliniska arbetet, säger Karin.

Förbättrar vården

Karin kände sig sugen på både tjänsten och att ännu en gång återvända till Stockholms Sjukhem. Nu fick hon jobba med vårdnära förbättringsarbete som hon verkligen brinner för. Att ta vara på patienternas och medarbetarnas åsikter för att förbättra vården är kärnan i arbetet. Sedan början av 2016 sitter hon med i ledningsgruppen och har jobbat heltid som biträdande vårdutvecklare inom rehabilitering och primärvård.

– Jag tycker att mina chefer här har haft ett bra och tydligt ledarskap och att man har gett mig utrymme att växa. Att man får förtroende och möjlighet att förverkliga sina idéer och att hela tiden arbeta med en tydlig värdegrund är något jag uppskattar.

Varför ska man ska söka en tjänst på Stockholms Sjukhem?

– Här kan man verkligen stå för den vård som bedrivs och vi har nöjda patienter! Det är en arbetsgivare som är mån om sina medarbetare och det är ett fint arbetsklimat. Stockholms Sjukhem är en lite mindre och flexiblare arbetsgivare jämfört med landstinget där det ibland kan ta år att förändra något och där ekonomin är mer i fokus.

Känner sig triggad

Mycket har hänt på arbetsfronten sedan Karin gjorde sin jobbdebut inom företaget. Nyligen drev hon ett projekt om tjänstedesign på husläkarmottagningen på Kungsholmen. Nu väntar ytterligare en utmaning då hon ska avsluta en masterutbildning inom ämnet kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälso- och sjukvård i Jönköping.

– Jag känner att man verkligen investerar i mig och tycker att jag ska köra på när jag kommer med idéer. Det gör att jag känner mig motiverad och ännu mer triggad inför nya utmaningar.

Karin Evenholt

Ålder: 39 år

Familj: Särbo, son 11 år och två bonussöner 9 år och 7 år.

Intressen: Människor, träning och mat (men mer att äta den än att laga)

Utbildning: Sjuksköterskeprogrammet vid Sophiahemmet

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2019-03-27 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan