Geriatrik Bromma

Kontakta oss 

08-122 800 00

Besökstid vårdavdelningar

 13:00–19:00

Hitta hit

 Follingbogatan 32

Patientfakturor

 08-122 892 23

Om du blir sjuk när du är äldre kan du behöva geriatrisk vård. Hos oss på Geriatrik Bromma får du medicinsk behandling och rehabilitering med särskild hänsyn till din ålder och personliga förutsättningar. 

Inom geriatriken sker all vård och rehabilitering i team tillsammans med dig som patient

Du får tillgång till geriatriska specialister inom flera områden, exempelvis läkare, sjuksköterska och undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut (sjukgymnast), kurator, psykolog, logoped och dietist

Vår geriatriska verksamhet på Bromma sjukhus tar emot patienter som bor i Hässelby/Vällingby, Bromma, Spånga/Tensta och Kista/Rinkeby stadsdelar samt Ekerö kommun. För att vårdas inom geriatriken behöver du en remiss från husläkare eller läkare på sjukhus.

Ditt vårdbehov är vårt fokus

Teamet samarbetar med dig som patient och dina närstående för att kartlägga dina specifika vårdbehov och sätta upp realistiska mål för vården. Vårdinsatserna bestäms individuellt och följs upp vid teamronder.

På Bromma sjukhus finns fem vårdavdelningar. Alla har stor erfarenhet av allmängeriatrisk vård och rehabilitering. Några avdelningar har särskild inriktning på stroke, hjärt- och lungsjukdomar eller skador i muskler och skelett.

Vi stöttar vid hemgång

Vårdtiden är oftast mellan en och två veckor. Inför utskrivning samarbetar teamet och vårdplaneringssjuksköterska med dig och dina närstående. I vårdplaneringen bedöms och planeras dina behov av vård och rehabilitering efter utskrivningen från avdelningen. Det kan gälla eventuell bostadsanpassning och kontakter med biståndshandläggare eller husläkare.

 

Café Medi, Bromma sjukhus

På Bromma sjukhus finns en cafeteria som är öppen vardagar 07:00–16:30. I cafeterian serveras både kaffe och kaffebröd, smörgåsar och olika lunchrätter, och du kan köpa tidningar, godis mm.

Tel: 076-555 56 69 

Här hittar du Café Medis meny som publiceras på Facebook

Rehabilitering inom geriatriken

Vi erbjuder specialiserade rehabiliteringsinsatser på vår geriatrik. Patienter som är inskrivna på geriatrikens vårdavdelningar får vid behov hjälp av fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut och logoped. Paramedicinska enheten ansvarar för specialiserade rehabiliteringsinsatser på vårdavdelningarna. Efter utskrivning kan du få stöd av primärvårdsrehab.

Läs mer om primärvårdsrehab på Bromma

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2019-11-20 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan