Meny

Avdelning 14, geriatrik

Strikta besöksrestriktioner 

Stockholms Sjukhem följer de direktiv och riktlinjer som tagits fram av Region Stockholm och övriga myndigheter. För att minimera smittspridning tillåter vi endast nödvändiga besök till våra geriatriska patienter. Kontakta respektive vårdavdelning om du har frågor om våra besöksrestriktioner.

Läs mer om geriatrikens besöksrestriktioner

Kontakta oss

08–122 814 00

Hitta hit

 Follingbogatan 32

Om du blir sjuk när du är äldre kan du behöva geriatrisk vård. Hos oss på Geriatrik Bromma, avdelning 14, får du medicinsk behandling och rehabilitering med särskild hänsyn till din ålder och personliga förutsättningar.

Våra vårdinsatser bestäms individuellt och följs regelbundet upp vid teamronder. På avdelningen finns 30 vårdplatser, både enkel- och dubbelrum. Personalen har stor kunskap och erfarenhet av allmängeriatrisk vård och rehabilitering. Här finns sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterska, undersköterska och läkare. Vi har även dietist. logoped och kurator att tillgå i vår verksamhet. 

Avdelningen tar ofta emot studenter och elever, de blir också delaktiga i din vård. Vi erbjuder geriatrisk vård och rehabilitering för patienter från hela Stockholms län. För att vårdas inom geriatriken behöver du en remiss från husläkare eller läkare på sjukhus. 

Rehabilitering

Rehabilitering är en viktig del av din vård. På varje vårdavdelning finns fysioterapeuter och arbetsterapeuter som hjälper dig med de nytillkomna nedsättningar i funktion och aktivitet som din sjukdom eller skada har orsakat. Läs mer om rehabilitering inom geriatriken

Planering inför utskrivning 

Din vårdtid på geriatriken är cirka 1-7 dagar. Innan du skrivs ut gör vi tillsammans en bedömning av ditt fortsatta vård- och rehabiliteringsbehov. Läs mer om planering inför utskrivning

Bra att veta

Vi har besökstider mellan 13.00-19.00 varje dag

Doftande blommor och parfymer är ej tillåtna

Levande ljus är ej tillåtna

Vi har wifi / gästnätverk

TV finns på varje rum och i allrum

Patienten ansvarar själv för sina värdesaker

Se till att det finns kläder och skor inför hemgång

Måltider för dig som patient

Vi har en gemensam matsal där du är varmt välkommen att inta dina måltider

Vi serverar frukost, lunch och middag däremellan serveras förmiddags- och eftermiddagskaffe

Har du synpunkter eller förslag?

Har du synpunkter på din vård och omsorg eller vår service? Låt oss veta. Dina erfarenheter är värdefulla och hjälper oss att bli bättre.

Här kan du skicka in förslag eller synpunkter

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2022-04-11 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan