Meny

Geriatrik Kungsholmen, avdelning 16

Strikta besöksrestriktioner

På geriatrikens vårdavdelningar har vi fortsatt strikta restriktioner för besök för att skydda våra patienter mot oönskad smitta och minimera risk för smittspridning i verksamheten. 

Läs mer om geriatrikens besöksrestriktioner

Kontakta oss 

08–122 816 00

Hitta hit

GPS-ikon Mariebergsgatan 22

Om du blir sjuk när du är äldre kan du behöva geriatrisk vård. Hos oss på Geriatrik Kungsholmen, avdelning 16, får du medicinsk behandling och rehabilitering med särskild hänsyn till din ålder och personliga förutsättningar.

Våra vårdinsatser bestäms individuellt och följs regelbundet upp vid teamronder. På avdelningen finns 42 vårdplatser, av dem är 24 platser i enkelrum. Personalen har stor kunskap och erfarenhet av allmängeriatrisk vård och rehabilitering. Här finns sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterska, undersköterska och läkare.

Avdelningen tar ofta emot studenter och elever, de blir också delaktiga i din vård. Vi erbjuder geriatrisk vård och rehabilitering för patienter från hela Stockholms län.

Rehabilitering

Rehabilitering är en viktig del av din vård. På varje vårdavdelning finns fysioterapeuter och arbetsterapeuter som hjälper dig med de nedsättningar i funktion och aktivitet som din sjukdom eller skada har orsakat. Läs mer om rehabilitering inom geriatriken

Planering inför utskrivning 

Din vårdtid på geriatriken är oftast omkring åtta dagar. Innan du skrivs ut gör vi tillsammans en bedömning av ditt fortsatta vård- och rehabiliteringsbehov. Läs mer om planering inför utskrivning

Bra att veta

Vi har besökstider mellan 13.00-19.00 varje dag

Doftande blommor och parfymer är ej tillåtna

Levande ljus är ej tillåtna

Vi har wifi / gästnätverk

TV finns på varje rum och i allrum

Patienten ansvarar själv för sina värdesaker

Se till att det finns kläder och skor inför hemgång

Måltider för dig som patient

Vi har en gemensam matsal där du är varmt välkommen att inta dina måltider

Vi serverar frukost, lunch och middag däremellan serveras förmiddags- och eftermiddagskaffe

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2022-01-24 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan