Meny

Rehabilitering 

Rehabilitering är en viktig del av din vård hos oss på geriatriken. Målet är att du ska bli så självständig som möjligt utifrån dina förutsättningar. 

På varje vårdavdelning finns fysioterapeuter och arbetsterapeuter som hjälper dig med de nedsättningar i funktion och aktivitet som din sjukdom eller skada har orsakat. Det finns även dietist, logoped och kurator som kopplas in vid behov. 

Arbetsterapeut och fysioterapeut provar ut hjälpmedel på avdelningen och förskriver de hjälpmedel som du bedöms vara i behov av för att klara den första tiden efter utskrivning. Om du har behov av ytterligare hjälpmedel, bostadsanpassning, träning och/eller annan uppföljning efter utskrivningen skickar vi, i samråd med dig, en remiss till valfri Primärvårdsrehab. De kontaktar dig för att boka ett första besök, i hemmet eller på mottagningen. Hemrehabilitering är avgiftsfritt, Region Stockholms patientavgifter och frikort gäller vid mottagningsbesök.

Om behov av rehabilitering uppstår efter utskrivningen kan du själv ta kontakt med valfri Primärvårdsrehab, det behövs inte någon remiss.

Stockholms Sjukhem har två mottagningar för Primärvårdsrehab, här kan du läsa mer.

Primärvårdsrehab Bromma  

Primärvårdsrehab Kungsholmen  

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2020-03-04 Webbredaktör: Marianne Spiik Skriv ut sidan