Diabetesmottagning

Kontakta oss

  08-502 313 00

Mottagning

 Mån, tors 13.00–17.00.

Tidsbokning krävs.

Hitta hit

 Mariebergsgatan 22

Från och med 1 maj 2019 ansvarar vårdgivaren Trygg Hälsa för husläkarmottagningen på Stockholms Sjukhem. Trygg Hälsa har tagit över ansvaret för samtliga patienter som är listade på mottagningen. Du som har valt att lista dig på mottagningen behöver därmed inte göra något nytt val. Om du vill välja en annan vårdgivare gör du det på vanligt sätt via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via den mottagning/vårdcentral du vill byta till. Läs mer om överlåtelsen.

Trygg Hälsa och Stockholms Sjukhem hoppas på ditt fortsatta förtroende och önskar dig varmt välkommen!

På diabetesmottagningen kan du som har diabetes få stöd och behandling. Vi hjälper dig med med sådant som är särskilt viktigt i din situation, till exempel kostråd, motionstips eller regelbundna kontroller av blodsockret.

Behandling

Rådgivning

Hjälpmedel

Kontroll av dina fötter

Som diabetiker är det viktigt att du tar väl hand om dina fötter. Du som har haft diabetes länge kan tappa en del av känseln i fötterna. Blodcirkulationen kan också försämras. Hos diabetessköterskan kan du få hjälp med att undersöka fötternas status.

Du kan få hjälpmedel 

Om du behöver hjälpmedel för egenkontroller och behandling, såsom glukosmätare, testmaterial och nålar, kan du få hjälp med det på mottagningen. Här kan du också anmäla dig till våra utbildningar om diabetes, om självtester och få kost- och motionsråd.

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2019-05-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan