Meny

Rehabilitering

Besöksrestriktioner

Vår inneliggande rehabilitering har besöksrestriktioner. Kontakta avdelningen för mer information.

Du som är patient vid Primärvårdsrehab eller neurologisk dagrehabilitering är välkommen då vid vidtagit restriktioner för säkra besök.

Har du frågor är du välkommen att kontakta avdelningen.

 

Har du varit sjuk, skadad eller har opererats kan du behöva rehabilitering för att bli bra igen. Om du har behov av att komma till exempelvis en fysioterapeut/sjukgymnast kan du också enkelt boka en tid. Vi har lång erfarenhet av rehabilitering och erbjuder även specialiserad rehabilitering.

Rehabilitering på avdelning efter akutsjukvård. 

Primärvårdsrehab med öppen mottagning och hemrehabilitering, för patienter i alla åldrar – ingen remiss behövs. Här kan du själv boka tid för behandling. Vi har även neuroteam kopplat till vår verksamhet.

Planerad specialiserad neurologisk rehabilitering, både inneliggande och dagrehab – du behöver remiss, vårdval gäller.

Vård hos oss

Rehabilitering är ett samlingsnamn för olika insatser du kan behöva för att återfå din fysiska eller psykiska förmåga efter till exempel sjukdom eller skada. På Stockholms Sjukhem erbjuder vi specialiserad rehabilitering på våra avdelningar, mottagningar eller hemma hos dig, om du av medicinska skäl inte kan komma till oss. 

På våra öppna mottagningar i Bromma och på Kungsholmen kan du boka tid direkt hos hos arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast och dietist. I Bromma har vi även en kiropraktor där du kan få behandling. Våra neuroteam erbjuder rehabilitering i hemmet eller i hemmets närmiljö. I teamet ingår arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, logoped och kurator.

Specialiserad rehabilitering efter akutsjukvård

Du som har fått akut vård på sjukhus kan få inneliggande rehabilitering hos oss. I våra rehabteam ingår läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut, logoped, kurator och dietist. De ser till att du får rätt hjälp för just din rehabilitering. Målet är att du ska få tillbaka ett så normalt liv som möjligt. 

Planerad specialiserad neurologisk rehabilitering

Du som har en neurologisk sjukdom eller skada och har behov och nytta av en intensifierad, strukturerad och sammanhållen period av multiprofessionell teamrehabilitering, kan ansöka om en rehabiliteringsperiod. Rehabiliteringsperioden kan vara antingen i slutenvård eller i dagvård.

Patientavgift

Mottagningsbesök kostar 200 kronor, frikort gäller. 

Höjd avgift för uteblivet besök eller ej avbokad tid

1 september 2020 inför Region Stockholm en enhetlig avgift på 400 kronor om du som patient uteblir från ditt planerade besök. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år. Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket.

Primärvårdsrehab i Bromma

Vi ingår i vårdvalet för primärvårdsrehabilitering och har en mottagning på Bromma sjukhus. Vi erbjuder sjukgymnastik och annan rehab för patienter i alla åldrar, på mottagningen och i hemmet. Vi har även neuroteam i vår verksamhet.

Läs mer om primärvårdsrehabilitering i Bromma

Primärvårdsrehab Kungsholmen

Vi tar emot patienter som har vårdats på akutsjukhus och behöver rehabilitering. Vi erbjuder neurologisk rehabilitering enligt vårdval och här finns även en mottagning för primärvårdsrehabilitering, samt ett neuroteam för Kungsholmen, Norrmalm och Solna.

Läs mer om våra rehabtjänster på Kungsholmen

Boka tid direkt

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du boka tid hos Primärvårdsrehab Kungsholmen och Primärvårdsrehab Bromma. På Kungsholmen erbjuder vi tider hos våra fysioterapeuter och arbetsterapeuter och i Bromma kan du boka tid hos fysioterapeut, arbetsterapeut eller kiropraktor.  

Du kan även om- eller avboka en tid. Du loggar in med hjälp av BankID eller e-legitimation.

Boka tid direkt hos Primärvårdsrehab Bromma

Boka tid direkt hos Primärvårdsrehab Kungsholmen 

 

Har du synpunkter eller förslag?

Har du synpunkter på din vård och omsorg eller vår service? Låt oss veta. Dina erfarenheter är värdefulla och hjälper oss att bli bättre.

Här kan du skicka in förslag eller synpunkter

Pågående forskning

Vid Stockholms Sjukhem pågår ett 20-tal forskningsprojekt. Vi forskar inom våra vårdområden geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och vård- och omsorg.

Läs mer om våra forskningsprojekt på Stockholms Sjukhem

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2021-06-30 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan