Meny

Avdelning 1, neurologisk rehabilitering

Besöksförbud

Vi kan tyvärr inte ta emot besök med hänsyn till smittoläget på grund av covid-19. Har du frågor är du välkommen att kontakta avdelningen.

Kontakta oss

  08–122 801 00

Besökstid

 Besöksförbud tillsvidare

Hitta hit

 Mariebergsgatan 22

Ny adress

Från den 19 april 2021 hittar du Stockholms Sjukhems rehabilitering slutenvård på Sankt Görans sjukhusområde. Det beror på att vi bygger om och moderniserar hus B på Kungsholmen för framtidens vård.

Hitta till oss: Rehabilitering, avdelning 21, Sankt Göransplan 4 vid S:t Görans sjukhus

Vi tar emot dig som behöver rehabilitering efter vård på akutsjukhus för en neurologisk sjukdom eller skada. Rehabilitering handlar om att du ska uppnå bästa möjliga livskvalitet och självständighet. Hos oss har du tillgång till ett team med specialistkunskaper inom neurologi.

Utifrån dina specifika mål erbjuder vi träning, både enskilt och i grupp. Rehabiliteringen handlar till exempel om att få förbättrad balans, styrka, tal, koncentrations- och planeringsförmåga samt hitta nya strategier i vardagen.

Tillsammans med dig planerar vi inför en trygg hemgång utifrån dina behov

Vi erbjuder dig:

Multiprofessionellt team med specialistkunskaper inom neurologisk rehabilitering. I teamet ingår läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, kurator, psykolog och dietist

Rehabilitering i lugn och rogivande miljö med generösa och ljusa lokaler samt tillgång till utomhusvistelse i stor grönskande park

Enkelrum med TV och trådlöst nätverk samt egen toalett

Aktiviteter som ger möjlighet att ta del av musik, konstutställningar och andra upplevelser

Övrig service på Stockholms Sjukhem, exempelvis café, restaurang och bibliotek

Hjärna tillsammans

Projektet "Hjärna Tillsammans" är en mötesplats och kunskapsbank för bästa möjliga stöd och rehabilitering för personer med förvärvad
hjärnskada, som följd av exempelvis stroke eller olycka. Här ordnas exempelvis närståendeträffar och nätverksgrupper. Stockholms Sjukhem är också engagerade i projektet. 

Läs mer om Hjärna Tillsammans på deras webbplats

 

Har du synpunkter eller förslag?

Har du synpunkter på din vård och omsorg eller vår service? Låt oss veta. Dina erfarenheter är värdefulla och hjälper oss att bli bättre.

Här kan du skicka in förslag eller synpunkter

Planerad specialiserad neurologisk
rehabilitering 

Läs mer om hur du kan få inneliggande rehabilitering

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2021-04-09 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan