Meny

Parkinsons sjukdom – forskning och utveckling

Vi bedriver kontinuerligt utvecklings- och forskningsarbete inom Parkinsons sjukdom på Stockholms Sjukhem. Till exempel rörande gång och balans (HiBalance), röst och tal, effekter av träning i vår hjärna samt kognition.

På Stockholms Sjukhem finns en stor grupp medarbetare med särskilt intresse för och professionell erfarenhet av Parkinsons sjukdom. Gruppen består av fysioterapeuter inkl specialister i neurologi, Specialistläkare i neurologi och rehabiliteringsmedicin, arbetsterapeuter, neuropsykolog, kurator, dietist, logoped och forskare.

Regionalt nätverk

Vi vill i nära samarbete med våra kollegor i vårdkedjan erbjuda god rehabilitering för dig med Parkinsons sjukdom.

Vi bedriver kontinuerligt utvecklings- och även forskningsarbete om till exempel gång och balans (HiBalance), röst och tal, effekter av träning i vår hjärna samt kognition och Parkinson. Vi deltar i arbete med att utveckla ett regionalt nätverk ”Nätverk Parkinson” för att ständigt förbättra vård och rehabilitering med och för dig i Stockholm.

HiBalance – är en evidensbaserad balansträning utvecklad speciellt för personer med Parkinsons sjukdom utarbetad tillsammans med Karolinska Institutet. Träningen är utmanande och utförs i grupp under tio veckor, med två träningstillfällen/vecka på kliniken i tillägg till ett hemträningsprogram.

Det var så spännande att se om man kunde klara det. Det var helt otroligt. Ibland när man fick fram ett namn samtidigt som bollarna va, då tänkte man – Oj har jag klarat av det… då kände man att hjärnan mådde bra också

– sagt av en person som deltagit i HiBalance-träning

Uppdaterad 2019-04-15 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan