Meny

Fysioterapi vid Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom utvecklas ofta långsamt, och symtomen varierar från individ till individ. De främsta symtomen är så kallade motoriska symtom, exempelvis rörelsehämning, muskelstelhet och skakningar. Även försämrad balans är mycket vanligt. Rehabilitering är viktigt både i ett tidigt skede och senare i sjukdomen för att ge dig kunskap att hantera symtomen i vardagen.

Fysioterapeuterna kan erbjuda rehabilitering i sjukdomens tidigaste skeden med information och fysisk aktivitet till senare skeden med träning, behandling, råd och stöd. På Stockholms Sjukhem erbjuder vi både perioder med rehabilitering på plats men också uppföljning och uppmuntran/stöd till egenvård mellan dessa perioder.

Hög kompetens

Fysioterapeuter med inriktning mot neurologi finns på alla nivåer i Stockholms Sjukhems vårdkedja. Kompetensen bland fysioterapeuterna är hög, de har lång klinisk erfarenhet och vidareutbildningar inom Parkinsons sjukdom.

Våra lokaler är stora och luftiga och erbjuder gym, bassäng samt rum för gruppverksamhet och individuella möten. Här finns även föreläsningssal och en stor inbjudande trädgård för träning utomhus.

Vi erbjuder neurologisk rehabilitering individuellt och i grupp med bland annat:

Gymträning

Medicinsk Yoga

Qigong

Balansträning ”HiBalance”

Gruppträning för t ex styrka, balans och förflyttningar

Parkinsonskurs

Promenadgrupper

Uppdaterad 2021-05-04 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan