Minnesmottagning

Minnesutredningar på Bromma sjukhus.

Telefontider

Mån-fre kl.08.00-11.00 samt 13.00-15.00
Telefon: 08-687 50 11, 08-687 50 76

Hitta hit

Minnesmottagningen finns på Bromma sjukhus, se vägbeskrivning under fliken "Hitta hit, kontakta oss".

Minnesmottagningen tar emot patienter för utredning av minnesproblem. Syftet med utredningen är att hitta orsaken till eventuella minnesproblem. Vi gör samtidigt en bedömning av vårdbehov och initierar lämplig hjälp från kommun och primärvård. Om medicinsk indikation föreligger, påbörjar vi också medicinsk behandling med specifika demensmediciner. Vi tar emot alla patienter över 65 år som remitteras till oss för utredning.

Specialister med inriktning på demenssjukdomar

På mottagningen arbetar läkare som är specialiserade inom geriatrik med inriktning på demenssjukdomar, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, undersköterskor och neuropsykolog. Vid första besöket träffar patienten och medföljande anhörig läkare och sjuksköterska. Patientens kroppsliga och psykiska hälsa undersöks därefter tas blodprov och EKG. Minnet testas med olika metoder och kompletterande undersökningar utförs efter individuell prövning. I många fall genomförs ett hembesök av arbetsterapeut som utför t.ex. minnestest, funktionsbedömning och bedömning av hjälpmedelsbehovet.

När utredningen är genomförd sker återbesök hos läkare. I förekommande fall inleds då den medicinska behandlingen. Uppföljande återbesök vid minnesmottagningen kan ske under cirka ett år. Därefter sker fortsatt uppföljning hos husläkaren.

Senast uppdaterad: 21 mars 2018