‹ Tillbaka till alla nyheter

Georg Engel ny verksamhetschef för den palliativa vården

06 november 2017

Det är nu klart att Georg Engel, med dr och specialist i onkologi, blir ny verksamhetschef för den palliativa vården inom Stockholms Sjukhem. Georg Engel kommer närmast från en tjänst som medicinsk rådgivare inom e-hälsa och strategisk IT vid Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Stockholms läns landsting.

– Vi är mycket glada att välkomna Georg Engel som ny verksamhetschef för den palliativa vården inom Stockholms Sjukhem, säger sjukhusdirektör Karin Thalén. Georg är en erfaren chef och ledare med bred kunskap inom såväl ledarskap som sjukvårdssystem, forskning och utveckling. Han har dessutom mycket gedigen kompetens inom onkologi och palliation.

– Uppdraget känns oerhört stimulerande! Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter och tillsammans med medarbetarna utveckla den palliativa vården vid Stockholms Sjukhem ytterligare. Vi ska förstärka det som redan är bra och dessutom våga pröva nya vägar för att stötta de som befinner sig i livets slutskede. Ett viktigare vårduppdrag finns inte i Stockholm, säger Georg Engel.

Georg Engel kommer närmast från en tjänst som medicinsk rådgivare inom e-hälsa och strategisk IT vid Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Stockholms läns landsting (SLL). Han har tidigare bland annat varit verksamhetschef för den palliativa kliniken vid Ersta Hospice, verksamhetschef för Centrum för vårdutveckling inom SLL och chefläkare vid SLL:s beställarkontor. Georg Engel är specialist i onkologi, han disputerade vid Karolinska Institutet 1994 inom experimentell cancerforskning med avhandlingen ”Metalloproteinases in tumorinvasion and metastasis”.

Georg Engel tillträder tjänsten som verksamhetschef i månadsskiftet januari-februari 2018 och ersätter då Mats Brådman som har haft uppdraget sedan 2015, vid sidan av sitt uppdrag som verksamhetschef för den geriatriska vården vid Stockholms Sjukhem.

Här kan du läsa mer om den palliativa vården inom Stockholms Sjukhem.

‹ Tillbaka till alla nyheter

Senast uppdaterad: 12 december 2017