Uppskattad skördefest med många aktiviteter

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Fika, sätta lökar, gissa sädesslaget och klappa hästar. Idag var det skördefest för boende, patienter och anhöriga på Stockholms Sjukhem på Kungsholmen.


Bluegrassbandet Spinning Jennis underhöll med countrymusik och det fanns många olika aktiviteter som att skjuta luftgevär och pricka med slangbella. Den som ville kunde även smaka nyslungad honung från de bikupor som ställdes ut i parken i slutet av maj.

Boende och patienter såg ut att vara nöjda med dagen och verkade ha kul:

– Skördefesten är ju ett fantastiskt initiativ. Man vet ju också att det är så läkande med både trädgård och gemenskap, så det här är jättebra, säger Marianne Siegborn, patient på Stockholms Sjukhems rehabilitering.

Något att se fram emot

Förslaget att sätta lökar kom från Linnéa Engman, arbetsterapeut vid Primärvårdsrehab Kungsholmen, då Stockholms Sjukhem delade ut ett Innovationspris i slutet av förra året. Lökförslaget fick då hederspris och kunde nu förverkligas i samband med skördefesten.  

– Idag kan man sätta lökar i pallkragar här i parken och i en del av rabatterna. Och så får vi också något att se fram emot i vår när lökarna kommer upp, säger Linnéa Engman.

Sjukhusdirektör Karin Thalén hälsade alla välkomna, önskade en trevlig dag och introducerade bandet Spinning Jennis - många passade även på att ta sig en sväng om framför scenen.  

Skördefesten kunde genomföras tack vare en donation som Stockholms Sjukhem fått från Jan Wallander, tidigare vd och styrelseordförande i Handelsbanken.