Första patienterna fick inviga inneliggande rehab

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Idag kom de första patienterna till inneliggande rehabiliterings nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Patienterna Anders Geralf och Jeanette Galmstedt klippte ett rött band tillsammans.

– Det känns spännande, jag har sett fram emot att få komma hit och vill gärna komma ut i parken här, säger Jeanette Galmstedt

Anders Geralf tyckte att det var roligt att få vara en av de första patienterna. Han är på Stockholms Sjukhem för att få rehabilitering efter en stroke.  

– Det är så här det ska se ut på en vårdavdelning, jag tycker de tär jättefint här. Jag kom till era dåvarande lokaler på St Göran i torsdags och all personal har varit jättebra, från början till slut. Och otroligt serviceminded, nu hoppas jag på att snart kunna bli som vanligt igen och komma in i de vardagliga gängorna, säger Anders och går ut på en av avdelningens balkonger.

Stor park centralt på Kungsholmen

Rehabs två vårdavdelningar ligger i närheten av huvudentrén på plan ett och två och har fått namnen B1 och B2. Antalet platser har utökats från 29 till 48 och alla patienter erbjuds rymliga moderna rum och tillgång till utemiljö i parken som ligger i anslutning till lokalerna. Enhetscheferna Agneta Björkman och Tarja Thiang har haft bråda flyttdagar tillsammans med sina medarbetare.

– Jag tycker om alla fina designdetaljer och det är ljust och gott om utrymme. Det känns jättebra att vara på plats och alla medarbetarna har gjort en fantastisk insats i samband med flytten. Nu kan vi ta emot ännu fler patienter som behöver rehabilitering efter vård på akutsjukhus säger Tarja Thiang.