Första patienten i geriatrikens nyrenoverade lokaler

 

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Idag fick de första patienterna flytta in i geriatrikens nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Patienten Marianne Berg, 98 år, klippte invigningsbandet.

”Det är en stor ära att få klippa bandet till era nya lokaler här på stiftelsen Stockholms Sjukhem, det är hedersamt och jag tycker personalen här är änglar”, sa Marianne Berg, 98 år, som blev debutpatient och fick klippa det röda bandet som enhetschef Maria Lagergren och undersköterska Maria Lindgren höll upp framför ingången.

Jobbat med vårdutbildning

Geriatrikens nya lokaler är stora och ljusa och ligger i närheten av huvudentrén på plan tre och plan fyra och har fått avdelningsnamnen B3 och B4. Marianne Berg har även tidigare varit patient på Stockholms Sjukhem och bland annat arbetat som samordnande rektor för vårdutbildning i Södermanland då hon var yrkesverksam. Hon var bara 15 år när hon kom ensam till Sverige från Tyskland samma år som andra världskriget bröt ut. Marianne är en aktiv pensionär och debuterade i år till och med som författare till boken Fem silverskedar som bland annat handlar om hennes upplevelser som ensamkommande flyktingbarn i Sverige.

Vad tycker du om vården här på Stockholms Sjukhem?

– Den här gången har jag varit här i fyra dagar men har legat inne här tidigare och fått vård på sjukhuset. Det här är nog den bästa vården man kan få i Stockholm. Och skriv också att det är väldigt engagerad och duktig personal här, säger Marianne Berg.