Lyckad invigning av Café Vallgossen

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Idag invigdes Café Vallgossen i restaurangen på Kungsholmen. En ny mötesplats för samtal, samvaro och fika som Röda Korset Kungsholmen och Stockholms Sjukhem har öppnat.

Den nya träffpunkten ska bidra till gemenskap och alla som vill är välkomna till Café Vallgossen för fika och samvaro på onsdagar 14.30–16.00.

Alexandra von Essen, ordförande för Röda Korset Kungsholmen och Karin Thalén, sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem, invigde caféet och istället för att klippa ett band knöt de istället ihop ett som en symbol för ett fortsatt gott samarbete.

Hit ska man kunna komma och få en garanterad pratstund varje vecka

– Jag kände direkt att det här känns helt rätt och bra som idé när vi träffade kommunikationschef Marianne Spiik på Stockholms Sjukhem. Hit ska man kunna komma och få en garanterad pratstund varje vecka när det anordnas café, säger Alexandra von Essen. 

När Café Vallgossen är öppet finns samtalsvärdar från Röda Korset Kungsholmen på plats och den som kommer på besök kan köpa fika till självkostnadspris.

Idag behöver vi människor samtala med och stötta varandra

Karin Thalén berättade om att initiativet är viktigt för att motverka ensamhet.

– Det här är en satsning som också har mötts med stort intresse av politikerna i stadsdelen. Idag behöver vi människor samtala med och stötta varandra. Ofrivillig ensamhet och isolering kan öka risken för både depression och demens.

Det bjöds sedan på invigningsfika och musikern Anders Forsslund stod för underhållningen.