Nytt samarbete med Röda Korset Kungsholmen

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Marianne Spiik Skriv ut sidan

Tillsammans med Röda Korset Kungsholmen öppnar vi Café Vallgossen - en mötesplats för samtal och samvaro dit alla är välkomna. Café Vallgossen kommer att ha öppet varje onsdag kl.14.30-16.00.

– Idag finns det mycket kunskap som visar att ofrivillig ensamhet har betydelse för hur vi mår, både psykiskt och fysiskt, säger Marianne Spiik, kommunikationschef på Stockholms Sjukhem. Peter Strang, cancerläkare och professor inom palliativ medicin vid Karolinska Institutet och Stockholms Sjukhem, är en av dem som visat på effekterna av ofrivillig ensamhet.

– Vi på Stockholms Sjukhem vill bidra till att fler upplever gemenskap och ett sätt att göra det är att skapa en mötesplats för samtal och samvaro för människor i vårt närområde. Det är väldigt roligt att vi kan göra detta tillsammans med en annan idéburen organisation: Röda Korset Kungsholmen.

– Varje onsdag från och med 11 september kommer vi tillsammans att bjuda in till Café Vallgossen, berättar Marianne Spiik. Namnet har vi valt eftersom vi fysiskt finns i kvarteret Vallgossen, som ligger på Kungsholmen nära Fridhemsplan. När Café Vallgossen är öppet kommer samtalsvärdar från Röda Korset Kungsholmen att finnas på plats och den som besöker oss kan köpa fika till självkostnadspris.

Varmt välkommen!

Café Vallgossen

Tid: Onsdagar kl.14.30-16.00
Plats: Restaurangen, Stockholms Sjukhem, Mariebergsgatan 22

Vad: Fika och samvaro tillsammans med andra
Vem: Alla är välkomna!

Samtalsvärdar från Röda Korset Kungsholmen finns på plats och du kan köpa fika till självkostnadspris: kaffe/the och kaka 30 kr.

Professor Peter Strang svarar på frågor om ensamhet

Att känna sig ensam kan vara skadligt både psykiskt och fysiskt. Men det finns strategier för att ta sig ur ensamhet, här kan du läsa mer.