Ann Magnusson, projektledare Medvaro,  Karin Thalén, sjukhusdirektör Stockholms Sjukhem och  Anna Lindman, moderator och konferencier.

Ann Magnusson, projektledare Medvaro, Karin Thalén, sjukhusdirektör Stockholms Sjukhem och Anna Lindman, moderator och konferencier.

Lyckat avslut på konstprojektet Medvaro

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Cathrine Broman Skriv ut sidan

En tidslucka där patienter och boende kan vara i nuet, släppa fram känslor och hitta ett nytt sätt att kommunicera. Det är några av reflektionerna under det avslutande seminariet i konstprojektet Medvaro, där deltagarna har målat och samtalat kring konst.

Det var ett lyckat avslutningsseminarium om konstprojektet Medvaro i Magnus Huss aula den 23 maj. Deltagarna var eniga om att det har varit spännande att vara med i projektet och att konsten spelar en viktig roll för hälsa, rehabilitering och livskvalitet.

Seminariet leddes av Anna Lindman journalist och programledare på SVT. Medverkade gjorde Ann Magnusson som har varit projektledare för Medvaro, Ylva Trapp, konstnär och konstpedagog och Jeanette Rangner Jacobsson från Nationalmuseum, Anita Nyström och Jaroslaw Raubo från Stockholms Sjukhem, Jonna Lappalainen som har varit följeforskare i projektet och Astrid Sylwan, konstnär.

På seminariet presenterades även det nya temanumret av Socialmedicinsk tidskrift: Hälsa är konst, som till stor del handlar om Medvaro. Läs temanumret på Socialmedicinsk tidskrifts webbplats. 

Från vänster: Anna Lindman, moderator och konferencier,  Jaroslaw Raubo, Silviasyster på vård- och omsorgsboendet vid Stockholms Sjukhem,  Anita Nyström, Rehabassistent, neurologisk rehabilitering, Stockholms Sjukhem, Jonna Lappalainen, docent och forskare vid Södertörns högskola, Ylva Trapp, konstnär och konstpedagog, Jeanette Rangner Jacobsson, konstpedagog och intendent Nationalmuseum.

Från vänster: Anna Lindman, moderator och konferencier, Jaroslaw Raubo, Silviasyster på vård- och omsorgsboendet vid Stockholms Sjukhem, Anita Nyström, Rehabassistent, neurologisk rehabilitering, Stockholms Sjukhem, Jonna Lappalainen, docent och forskare vid Södertörns högskola, Ylva Trapp, konstnär och konstpedagog, Jeanette Rangner Jacobsson, konstpedagog och intendent Nationalmuseum.

Om projektet Medvaro

År 2016 inleddes en unik treårig konstpedagogisk satsning för att aktivera, kommunicera och förmedla den omfattande konstsamlingen inom Stockholms Sjukhem. Under seminariet diskuterades konstens betydelse i vårdmiljön på Stockholms Sjukhem, samt på vilka sätt Medvaro har gett återverkan i vårdarbetet och för patienter och boende.