Stockholms Sjukhems kostchef nominerad till Årets Seniorkock 2019 av White Guide

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Kostchef Mikael Cederberg har blivit nominerad till Årets Seniorkock 2019 av White Guide. Han är en av tio kockar som får komma till finalen som avgörs i Malmö den 17 september. Stockholms Sjukhem är även nominerade i kategorin Årets Seniormåltid.

White Guide Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helhetsintrycket av en måltid. Ett juryteam besökte Stockholms Sjukhem i början av året då de provåt maten i restaurangen och besökte vård- och omsorgsboendet för att se verksamheten. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för de äldre matgästerna.

– Naturligtvis känns det jätteroligt att vi blivit nominerade. Jag vill även lyfta fram mina medarbetare, både i restaurangen och på vård- och omsorgsboendet som bidragit till den här nomineringen, säger kostchef Mikael Cederberg.

Totalt är det drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden som blivit testade av White Guide under det senaste året. Nu håller vi tummarna för Mikael Cederberg och Stockholms Sjukhem då finalen avgörs i Malmö den 17 september.