Trygg Hälsa tar över husläkarmottagningen på Stockholms Sjukhem

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Marianne Spiik Skriv ut sidan

Stockholms Sjukhem har tecknat avtal med vårdgivaren Trygg Hälsa som kommer att ta över och driva husläkarmottagningen från och med 1 maj 2019. Trygg Hälsa driver även Beckomberga vårdcentral på Bromma sjukhus.

– Det har varit viktigt för oss att verksamheten kan drivas vidare med hög kvalitet, kontinuitet och god tillgänglighet för de patienter som har valt vår husläkarmottagning, säger sjukhusdirektör Karin Thalén. Vi har sökt en aktör som delar våra värderingar och är mycket glada att det är vårdgivaren Trygg Hälsa som tar över. De driver även Beckomberga vårdcentral på Bromma sjukhus och har gedigen kompetens inom allmänmedicin och geriatrik. 

Samarbete med sjukhemmet
Trygg Hälsa kommer att driva husläkarmottagningen i samarbete med Stockholms Sjukhem, i befintliga lokaler och med nuvarande namn. Mottagningens anställda kommer att erbjudas anställning hos Trygg Hälsa. Trygg Hälsa tar också över ansvaret för samtliga patienter som är listade på mottagningen. De patienter som har valt att lista sig på mottagningen behöver därmed inte göra något nytt val. Den som vill välja en annan vårdgivare gör det på vanligt sätt via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via den mottagning/vårdcentral man vill byta till. 

 

Information om överlåtelsen har skickats med post till alla patienter som är listade på mottagningen.

Frågor om överlåtelsen kan ställas via: info@stockholmssjukhem.se

Det finns också möjlighet att lämna frågor i brevlåda på mottagningen eller genom att kontakta oss på telefon 08-122 800 00.