Nu vaccineras personal på Stockholms Sjukhem

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Cathrine Broman Skriv ut sidan

Igår kunde personal på Stockholms Sjukhems äldreboende börja vaccinera sig mot covid-19. Idag kom även vaccinationen igång för personal inom geriatriken på Kungsholmen och i Bromma.

Första sticket på geriatriken i Bromma delades ut av sjuksköterskan Helen Proos klockan 14:20 till överläkare Max Mademyr. Den första som blev vaccinenerad på geriatriken på Kungsholmen var undersköterskan Hamid Askari som fick vaccinet av sjuksköterskan Eva Engvall klockan 15:00.

Region Stockholm har beslutat att prioritera vaccination av medarbetare i geriatrisk patientnära vård. Stockholms Sjukhem är en av två geriatriska kliniker i regionen som först får tillgång till vaccin för medarbetare. Vår personal på äldreboendet erbjöds vaccination med start från igår.

Vaccination rekommenderas

Marianne Reimers, chefläkare på Stockholms Sjukhem, rekommenderar alla medarbetare som uppfyller kriterierna att låta sig vaccineras.
– Det innebär att risken att bli sjuk i covid-19 upphör nästan helt efter två genomförda vaccinationer. Det innebär också att risken att smitta andra minskar mycket kraftigt. Genom att ta emot vaccinet skyddar vi patienter, boende, varandra och oss själva och bidrar till att bana en väg ut ur pandemin.