Primärvårdsrehab flyttar in i nya lokaler och breddar utbudet

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Ljust, välutrustat och fler möjligheter till träning. Den 1 november flyttar Primärvårdsrehab in i nyrenoverade lokaler på Kungsholmen.

Maria Sävmark, specialistfysioterapeut, ser fram emot att komma på plats.

Det är nytt och fräscht och stora ytor. Vi får också tillbaka mycket träningsutrustning så vi kan erbjuda en ännu bättre rehabilitering i ett stort gym.

Enhetschef Åsa Ahlbom håller med.

Nu får vi flera grupprum och stora öppna ytor som vi ska fylla med verksamhet.

Vi är som en husläkarmottagning men för rehabilitering

Exempelvis finns det möjligheter att ta emot fler och större grupper. Det finns ett brett utbud med exempelvis. qigong, medicinsk yoga, artrosskola och olika neurogrupper. De nya lokalerna kommer också ge möjlighet till att bredda utbudet.

Vi har stor efterfrågan och nu kan vi möta den.

Alla kan boka tid

Personer som vill kan också enkelt boka en tid hos kiropraktor, arbetsterapeut, fysioterapeut eller dietist på mottagningen. Det behövs inte någon remiss och alla besök kostar 250 kronor. Fysioterapeut Lilian Bergh berättar att alla som vill kan söka sig till mottagningen.

Vi är som en husläkarmottagning men för rehabilitering. Hit kan du komma om du upplever smärta, värk i kroppen eller stress. Frikort gäller också här.

Hög kompetens

I de nya lokalerna kommer hela Primärvårdsrehab få plats. Neuroteam och hemrehab har tidigare suttit i egna lokaler men nu är alla samlade på ett och samma ställe. Specialistfysio- och logopedmottagningen finns också i lokalerna. Specialistmottagningen tar emot personer med neurologiska sjukdomar eller skador och logopedmottagningen genomför utredning, diagnostisering och behandling av tal-, språk- och sväljningssvårigheter också med inriktning främst mot neurologisk sjukdom eller skada. 

Vi är cirka 35 medarbetare, det är en fantastisk grupp med hög kompetens och stor kreativitet. Nu är vi peppade att snart få komma igång i de nya lokalerna, säger Åsa Ahlbom.