Tacksam anhörig

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Förra veckan berättade vi om fredagsdrinken på Vallgossen. Vi fick då ett så fint brev av en kvinna vars mamma bott på Vallgossen. Läs hennes egna rader här.

”Så fint att läsa om fredagsdrinken. Det får mig att minnas min mammas första dag på Stockholms Sjukhem, dit hon flyttade vid Valborg 2019. Det var en omtumlande flytt och mamma, som hade grav afasi efter en stroke tre år tidigare, var ganska trött. Mamma bodde på ett annat boende under ett år innan hon kom till er, eftersom behovet blev akut. Det var inget dåligt boende men jag är än idag glad över att vi beslöt flytta henne till Stockholms Sjukhem när möjligheten gavs. Den goda omvårdnaden och den vackra miljön betydde mycket även för oss anhöriga. Jag vet att hon trivdes väldigt bra, det märktes.

Sommaren 2020 dog min mamma, men jag tänker ofta med stor tacksamhet på hur fint hon hade det hos er på avd. 7A. På den fantastiska personalen, de vackra lokalerna och på fredagsdrinken dit jag ofta följde med henne. Diana, Elisabeth, Veronica, Mary och många fler gjorde hennes sista år så bra som man kan önska sig.”

/Marion