Gym för boende och medarbetare på Vallgossen

Uppdaterad 2024-06-11 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Nu kan boende och medarbetare träna på Vallgossen. På invigningen bjöds det på proteindrinkar och proteinbars.

- Jag blir så glad över att se att det finns ett så stort intresse och nyfikenhet hos våra medarbetare till att komma i gång med träning, säger Ann-Christine Johansson, verksamhetschef Vallgossen.

Gymmet är utrustat med både konditionsmaskiner som med träningsmaskiner. Här finns ett professionellt löpband, airbike, fyra träningsmaskiner och en riktigt bra kabeldragare där hela kroppen kan tränas på ett skonsamt sätt. Gymmet står från och med nu alltid öppet för Vallgossens boende och dess medarbetare.

Under invigningen fick alla som önskade prova de olika träningsmaskinerna. Det gavs tips på olika övningar.

- I stort sett alla provade våra maskiner. Från och med denna vecka kommer rehabpersonal, och ibland även jag, att vara på plats efter dagpasset för att hjälpa till med att ta fram individuella träningsplaner för de som önskar, berättar Ann-Christine.

Tack vare gymmet kan Vallgossen erbjuda medarbetarna att träna i anslutning till arbetspasset. De goda fördelarna med att träna har nog inte gått någon obemärkt förbi. Gymmet bidrar därmed till att Vallgossens medarbetare får chans till förbättrad hälsa, välmående och blir mer hållbara.

- Vi är så stolta över att ha genomfört detta hälsobefrämjande projekt, att få tillgång till en träningslokal som det är lätt att ta sig till för våra medarbetare och som dessutom är kostnadsfritt det kan nästan inte bli bättre, avslutar Ann-Christine.