Sara Johansson är ny vårdchef för geriatriken på Stockholms Sjukhem.

Sara Johansson är ny vårdchef för geriatriken på Stockholms Sjukhem.

Ny vårdchef på Stockholms Sjukhems geriatrik

Uppdaterad 2024-02-09 Webbredaktör: Cathrine Broman Skriv ut sidan

Den 1 februari började Sara Johansson som ny vårdchef för geriatriken på Stockholms Sjukhem. Hon kommer närmast från Danderyds sjukhus där hon har varit vårdchef för internmedicin och infektion.

– Jag hälsar Sara varmt välkommen till oss! Rollen vårdchef är ny inom geriatriken och syftet är att hålla ihop slutenvården både i Bromma och på Kungsholmen och vara chef för enhetscheferna i slutenvården, säger Ulrika Lindström, verksamhetschef för geriatriken.

Sara är sjuksköterska i grunden och har utöver rollen som vårdchef på Danderyds sjukhus också arbetat som chef inom kirurgi och urologi och som chef för bemanningscenter. Under ett par år arbetade hon även på HR med fokus på kompetensplanering.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Stockholms Sjukhem! Jag hoppas och tror att mina erfarenheter i kombination med den erfarenhet som finns hos alla medarbetare kommer att utveckla det viktiga arbetet med att på bästa sätt vårda och ta hand om våra äldre patienter, säger Sara Johansson.

– Tjänsten som vårdchef sökte jag av just den anledningen, att få möjligheten att bidra till att våra äldre ska få en trygg och säker vård. Jag motiveras av att ge andra möjligheten att göra ett så bra jobb som möjligt, vilket i mina ögon är en del av rollen som vårdchef. Jag har dessutom fått ett väldigt fint intryck av Stockholms Sjukhem där värdeorden engagemang, kunskap och omtanke träffar mig rakt i hjärtat, säger Sara Johansson.