Se föreläsningar och samtal från Marie Cederschiöld-dagarna

Uppdaterad 2024-04-10 Webbredaktör: Cathrine Broman Skriv ut sidan

Starka berättelser ur ett närståendeperspektiv, forskning och samtal om livet och döden. Missade du Marie Cederschiöld-dagarna kan du nu se inspelade filmer.

Några glimtar ur programmet – Professor Anette Alvariza med flera berättar om forskningsprojektet Närstående.se och närstående Erik Månsson delar med sig av sin upplevelse när hans fru var svårt sjuk. 

Våra diakoner Göran Runa och Hege Marie Korshavn från Västermalms församling med flera pratar om diakonernas roll i den idéburna organisationen. 

FoUU-chef Elisabet Åkesson var en av moderatorerna för dagarna som arrangerades tillsammans med Ersta Diakoni, Stora Sköndal och Bräcke Diakoni som äger Marie Cederschiöld högskola.

Se även en stark berättelse från The Family Talk Intervention där bland annat Annika Finnermark, efterlevande partner och mamma, berättar om det stöd familjen fick när hennes man var svårt sjuk och döende.

Ett annat exempel är från Stora Sköndal, livskvalitet i mötet mellan barn och äldre, där en av de boende medverkar på scenen. Avslutningsvis en film från Nyckelharpan på samma tema.

Se programmet och fler filmer från Marie Cederschiöld-dagarna