Hur får jag en plats på äldreboende?

Äldreboende är en boendeform för dig som har behov av service, vård och omsorg dygnet runt. För att få en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende behövs ett biståndsbeslut från en biståndshandläggare i din stadsdel/kommun. När du ansökt om detta och fått ett beviljats biståndsbeslut, då har du rätt att själv välja vart du vill ställa dig i kö. Du kan ansöka om lägenhet på ett äldreboende i din kommun eller i annan kommun eller stadsdel. Meddela din biståndshandläggare så hjälper hen dig.

Stockholms Sjukhems äldreboenden

Stiftelsen Stockholms Sjukhem driver några få utvalda äldreboenden i Stockholms län. Vi är idéburna och arbetar utan vinstintresse. Har du frågor om våra äldreboenden. Klicka på äldreboendet för att komma till dess webbsida. Där finns mer information samt kontaktuppgifter till boendets verksamhertschef.

På Kungsholmen: Vallgossen

I Bromma: Mosaiken

I Upplands Väsby: Nyckelharpan

I Nacka: Graninge Strand

I Täby: Näsby Slottspark

 

December 2024 öppnar äldreboendet Poesin i Nacka. På boendets webbsida hittar du mer information samt kontaktuppgift.​

Våra boenden erbjuder olika boendeformer

Demensboende och somatiskt boende

Det finns olika former av vård- och omsorgsboenden. Demensboende är boende för den som drabbas av en demenssjukdom. Somatiskt boende är till för dig som har en kroppslig sjukdom eller fysiska funktionshinder. På våra boenden betalar du hyra och avgifter för vård och omsorg samt för mat.

Vi har enheter med demens på samtliga våra äldreboenden. 

Du kan söka information och jämföra de olika boenden som du är intresserad av på både Stockholms stads webbplats och söktjänsten Seniorval

Vallgossen har enheter för dig under 65 år med förvärvad hjärnskada samt för dig under 65 år med demensdiagnos

Boende för personer under 65 år med demensdiagnos

Vallgossen på Kungsholmen har vi boende som riktar sig till personer under 65 år med demensdiagnos. Vi tar emot personer från hela Stockholms län, och tecknar ett s.k. individavtal med den kommun/stadsdel som den boende är skriven i.

Du som är intresserad av en plats i boendet tar kontakt med biståndshandläggaren i den kommun/stadsdel där du är skriven. 

Boende för personer under 65 år med förvärvad hjärnskada

Vallgossen på Kungsholmen har vi även boende som riktar sig till personer under 65 år med förvärvade hjärnskador. Stockholms Sjukhem tar emot personer från hela länet, och tecknar ett s.k. individavtal med den kommun/stadsdel som den boende är skriven i.

Du som är intresserad av en plats i boendet tar kontakt med biståndshandläggaren i den kommun/stadsdel där den boende är skriven.

Äldreomsorgen på Stockholms Sjukhem

Stockholms Sjukhem har äldreboenden på Kungsholmen, Bromma och i Upplands Väsby. Från april driver vi Graninge Strand i Saltsjö- Boo i Nacka och Näsby Slottspark i Täby. Vintern 2024/2025 öppnar Poesin i Nacka. Vi är en idéburen vårdgivare och bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte.

Läs mer om den äldreomsorg och olika boenden vi erbjuder på Stockholms Sjukhem

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2024-05-02 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan