Hur får jag en plats?

Äldreboende är en boendeform för dig som har stora behov av service, vård och omsorg. För att kunna få en plats behövs ett biståndsbeslut från biståndshandläggaren i din stadsdel/kommun. 

Du får välja

När du fått beslut om plats på äldreboende ställer du dig i kö till ett boende via biståndshandläggaren i din stadsdel/kommun. Har du frågor om stiftelsen Stockholms Sjukhems äldreboenden?

På Kungsholmen: Vallgossen

I Bromma: Mosaiken

I Upplands Väsby: Nyckelharpan

I Nacka: Graninge Strand

I Täby: Näsby Slottspark

Klicka på boendets namn för att komma till dess webbsida. Där finns mer informations samt kontaktuppgifter till boendets verksamhetschef.

December 2024 öppnar äldreboendet Poesin i Nacka. På boendets webbsida hittar du mer information samt kontaktuppgift.​

Våra boenden erbjuder olika boendeformer

Demensboende och somatiskt boende

Det finns olika former av vård- och omsorgsboenden. Demensboende är boende för den som drabbas av en demenssjukdom. Somatiskt boende är till för dig som har en kroppslig sjukdom eller fysiska funktionshinder. På våra boenden betalar du hyra och avgifter för vård och omsorg samt för mat.

Vi har enheter med demens på samtliga våra äldreboenden. 

Du kan söka information och jämföra de olika boenden som du är intresserad av på både Stockholms stads webbplats och söktjänsten Seniorval

Boende för personer under 65 år med demensdiagnos

På Vallgossen på Kungsholmen har vi boende som riktar sig till personer under 65 år med demensdiagnos. Vi tar emot personer från hela Stockholms län, och tecknar ett s.k. individavtal med den kommun/stadsdel som den boende är skriven i.

Du som är intresserad av en plats i boendet tar kontakt med biståndshandläggaren i den kommun/stadsdel där du är skriven. 

Boende för personer under 65 år med förvärvad hjärnskada

På Vallgossen på Kungsholmen har vi även boende som riktar sig till personer under 65 år med förvärvade hjärnskador. Stockholms Sjukhem tar emot personer från hela länet, och tecknar ett s.k. individavtal med den kommun/stadsdel som den boende är skriven i.

Du som är intresserad av en plats i boendet tar kontakt med biståndshandläggaren i den kommun/stadsdel där den boende är skriven.

Äldreomsorgen på Stockholms Sjukhem

Stockholms Sjukhem har äldreboenden på Kungsholmen, Bromma och i Upplands Väsby. Från april driver vi Graninge Strand i Saltsjö- Boo i Nacka och Näsby Slottspark i Täby. Vintern 2024/2025 öppnar Poesin i Nacka. Vi är en idéburen vårdgivare och bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte.

Läs mer om den äldreomsorg och olika boenden vi erbjuder på Stockholms Sjukhem

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2024-04-02 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan