Vallgossen – äldreboende på Kungsholmen

Vallgossen – ett av stiftelsen Stockholms Sjukhems äldreboenden är vackert beläget centralt på Kungsholmen nära Fridhemsplan. Vi har ett tryggt vård- och omsorgsboende för äldre, men även för personer under 65 år med demens eller hjärnskada. Stockholms Sjukhem ägs av en stiftelse och all verksamhet bedrivs utan vinstsyfte.

Våra olika former av boende

Våning 3, boende för personer under 65 år med demens

Våning 4, norr och söder, vård- och omsorgsboende, demens 

Våning 5, norr, boende för personer under 65 år med hjärnskada

Våning 5, söder, vård- och omsorgsboende

Våning 6, vård- och omsorgsboende

Våning 7, vård- och omsorgsboende

Att bo hos oss

Äldreboendet Vallgossen har 102 lägenheter fördelade på fem våningsplan och elva boendegrupper. Lägenheterna är 33 kvadratmeter och har eget pentry med spis, kyl och frys samt eget badrum med wc, dusch, tvättmaskin och torktumlare. 

Aktiviteter 

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. Här hittar du aktivitetsschemat för vecka 23.

Vallgossen- ett av stiftelsen Stockholms Sjukhems äldreboenden- nytt namn från 2022

Sedan 1 januari 2022 heter vår boende på Kungsholmen Vallgossen. Namnet har fastställt efter omröstning av boende, anhöriga och närstående samt medarbetare som alla fick bidra med namnförslag. Namnet skulle ha koppling till kultur, då kultur och konst är något vi värdesätter högt i stiftelsens och våra äldreboenden. Det vinnande namnförslaget blev Vallgossen- ett av stiftelsen Stockholms Sjukhems äldreboenden.

Öppna visningar av äldreboendet

Alla fysiska visningar är inställda tillsvidare. För visning av boende kontakta enhetschef.

Verksamhetschef

Ann-Christine Johansson

08–122 84 808

Biträdande verksamhetschef

Mirta Vidal

08–122 84 810

Träffa Scooby!

Två dagar i veckan besöks Vallgossen av assistanshunden Scooby. Han kommer hit tillsammans med sin hundförare och besöken sker; måndagar: våning 7, 6, 5 och tisdagar: våning 4, 3, yngre demens. Scooby är en blandning av pudel och labrador.

Sinnesrum

På Vallgossen finns två fina sinnesrum. Här kan boende använda alla sina sinnen för en behaglig upplevelse. Läs mer om sinnesrummet här.

Trädgårdsmiljö att må bra i

Här har du möjlighet att ta en skön promenad i vår park. Det finns även en trädgårdsterrass och en vinterträdgård,

Läs mer om vår park på Kungsholmen och se bilder

Vi är Stjärnmärkta

Svenskt demenscentrum har diplomerat oss som Stjärnmärkta. Det innebär att minst 80 procent av våra medarbetare är utbildade i de utbildningar som krävs för att få utmärkelsen.

Läs mer om vår diplomering.

Läs om Svenskt demenscentrum på deras webbplats.

Trygghet till livets slut

Behöver du utökad medicinsk vård kan du tryggt bo kvar hos oss. Vi har läkare i tjänst alla vardagar. På kvällar, helger och nätter har Stockholms Sjukhems läkare jour. 

Läs mer om hur vi arbetar.

White Guide Senior-nominerade!

Vi är så stolta över vårt kök och Restaurang Huss. De är även 2023 nominerade i White Guide Senior i kategorin Årets seniormåltid.

Pågående forskning

Vid Stockholms Sjukhem pågår ett 20-tal forskningsprojekt. Vi forskar inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg.

Läs mer om våra forskningsprojekt på Stockholms Sjukhem

Aktiviteter ger livskvalitet

De dagliga aktiviteterna planeras tillsammans med dig som bor här. Representanter för boendegrupperna deltar i ett aktivitetsråd som tar upp förslag och önskemål på gemensamma aktiviteter. 

Läs mer om våra aktiviteter.

Så får du plats hos oss

Stockholms Sjukhem är öppet för alla. För att flytta in i ett äldreboende behöver du ett s k biståndsbeslut.

Läs mer om hur du får en plats på stiftelsen Stockholms Sjukhems äldreboenden

Här är man nöjd med boendet

Bemötande och trygghet är de två områden som får högst betyg av de äldre som bor på stiftelsen Stockholms Sjukhems äldreboende. Det visar Socialstyrelsens senaste brukarenkät.

Här kan du ta del av vad de boende tycker

Du som bor i Stockholm kan ställa dig i kö för en lägenhet på Mosaiken och Nyckelharpan!

Vi har kö till Vallgossen. Därför känns det fint att via lagen om valfrihet (LOV) kunna erbjuda dig som bor i Stockholms kommun att ställa dig i kö till lägenhet på Mosaiken i Bromma och Nyckelharpan i Upplands Väsby. Bägge boendena är nybyggda och står redo att ta emot boende. Läs mer om Mosaiken här. Mer info om Nyckelharpan hittar du här. Här finns även kontaktuppgifter till boendena.

Vallgossen- namnet och vår historia i korthet

Visas enbart i Umbraco för redaktörer
Uppdaterad 2024-06-04 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan