Stockholms Sjukhem först ut med att bli valbara inom geriatrisk vård

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Från 1 maj är det möjligt för dig som bor i Stockholms län att välja var du ska få din geriatriska vård. Stockholms Sjukhem är en av de två första vårdgivarna som hälso- och sjukvårdsnämnden har godkänt inom vårdval geriatrik.

– Det känns bra att man nu kan välja oss och att vi är bland de första att erbjuda det här. Vårdvalet ger oss förutsättningar att vara långsiktiga, vilket krävs för att bygga de nätverk och den samverkan som behövs för att trygga en mer sammanhållen vård för de mest sjuka äldre i Stockholm, säger sjukhusdirektör Karin Thalén.

Går att välja Kungsholmen

Den geriatriska vården är specialiserad på att ge vård till äldre som behöver medicinsk behandling och rehabilitering. Stockholms Sjukhem driver geriatrisk vård på Bromma sjukhus och i egna lokaler på Kungsholmen. Vårdvalet gäller endast vårdgivare som har egna lokaler och därför erbjuds det idag på Kungsholmen där stiftelsen äger lokalerna och inte på Bromma.

Hur kan jag som patient välja er?

– När din läkare anser dig ha behov av geriatrisk vård kan du önska att få komma till oss, säger Karin Thalén.

Stockholms Sjukhem hoppas på ett ökat direktintag från hemmet för att geriatriska patienter ska komma till rätt vårdform från början. Nytt är också att det ska öppnas en minnesmottagning på Kungsholmen som erbjuder minnesutredningar, vilket idag finns i verksamheten på Bromma.

Läs mer om vår geriatriska verksamhet på Kungsholmen

Karin Thalén, sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem.

Karin Thalén, sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem.