Vård- och omsorgsboendet får fler lägenheter

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Nu byggs tre nya lägenheter inne på vård- och omsorgsboendet vid Fridhemsplan på Kungsholmen. I sommar ska de vara klara för inflyttning.
– Stockholms Sjukhem är populärt och därför känns det extra bra att vi snart har ytterligare tre lägenheter, utöver de 99 vi har idag, säger Therese Lindberg, verksamhetschef på Stockholms Sjukhems vård- och omsorgsboende.

Det är plan 5, 6 och 7 på vård- och omsorgsboendet som får en ny lägenhet var. Ombyggnationen som började i slutet på januari har blivit möjlig då förråd och mötesrum har gjorts om. Storleken på de nya bostäderna blir 33-37 kvadratmeter.

– Det är fin utsikt och bra ljusinsläpp i de nya lägenheterna som ska förses med trinettkök, rymlig toalett och egen tvättmaskin, säger Therese Lindberg och påpekar att många står i kö och vill flytta in på Stockholms Sjukhem.

Ombyggnationen har fått göras extra varsamt för att inte störa de boende.

– Jag tycker att det har gått bra. Vi har följt tidsplanen och räknar med att ombyggnationen är klar och lägenheterna kan bli besiktigade i slutet av maj. I sommar räknar vi med att de ska vara klara för inflyttning.

Therese Lindberg, verksamhetschef, vård- och omsorgsboendet.

Therese Lindberg, verksamhetschef, vård- och omsorgsboendet.