Föreläsningar på Nyckelharpan

Uppdaterad 2023-05-24 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Föreläsningarna är gratis och öppna för allmänheten. Det de har gemensamt är att de berör ämnen kring årsrika. Kom till Nyckelharpan, Blå gatan 4 i Upplands Väsby så får du du ta del av många spännande föreläsningar.

De närmaste kommande föreläsningarna är dessa:

INSTÄLLT! 13/4 Att dela sista tiden i livet - fokus på liv och död

Oro, otillräcklighet, sorg men också glädje och tacksamhet. Att som närstående stå bredvid när en nära person lever sin sista tid i livet bidrar ofta med en mängd känslor. Anette Alvariza är omvårdnadsforskare/professor och forskar kring stöd till närstående utifrån ett palliativt förhållningssätt. Målet för palliativ vård är att främja bästa möjliga livskvalitet, både för den som är sjuk eller svag av ålder men också för närstående. Vården och omsorgen utgår från ett helhetsperspektiv på människan där fysiska, psykisk, sociala och existentiella aspekter beaktas
och bemöts. Hör Anette berätta om detta. Ladda ner en PDF om föreläsningen.

11/5 Håll hjärnan i trim och minska risken för alzheimer och minnesproblem

Miia Kivipelto håller en spännande föreläsning. Hon har skrivit en bok med titeln "Hjärnhälsa - på dina fem fingrar" och kommer att prata om det intressanta innehållet i den. Miia är professor vid Centrum för Alzheimerforskning, Karolinska Institutet (innehavare av Stockholms Sjukhems donationsprofessur i klinisk geriatrik), samt geriatriker och FoU-chef vid Karolinska Universitetssjukhuset, Tema inflammation och åldrande. Ladda ner en pdf om föreläsningen.

15/6 Konsert & Ett gott hem

Välkommen på konsert där vårt underbara husband med musiker från Upplands Väsby har konsert. Du kommer också att få veta hur vi tänkt i planeringen av vårt boende; gällande möbler, färger, varför Nyckelharpan fick sitt namn och vår koppling till kultur. Du får även veta hur vi tänkt för att anpassa Nyckelharpan för personer med demenssjukdom. Allt detta, och mycket mer, är det som gör att vi kan erbjuda ett gott hem. 

Efter sommaren kommer fler spännande föreläsningar. Vi återkommer med datum och tema för dessa.

Tid och plats

Plats: Nyckelharpan, Blå gatan 4 i Upplands Väsby, plan 6.

Tid: 18.00-19.00

Dagar: se rubriken vid respektive föreläsning.

 

Vi bjuder på kaffe och mazarin och du får passa på att se boendet och en visningslägenhet.

 

OSA: senast två dagar innan vald föreläsning till epost:

ewa.svensson@stockholmssjukhem.se eller tel. 08-122 848 11.