Lök- och kulturfest på Stockholms Sjukhem

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

Stockholms Sjukhem uppskattar traditioner. Genom dem kan vi hänga upp livet och koppla ihop årstider och högtider. En tradition hos oss är den årliga lök- och kulturfesten som anordnas i september.

Lök- och kulturfesten anordnades i år 8 september på demensboendet Hornskroken och 9 september på Kungsholmen. På Kungsholmen välkomnades både boende på Vallgossen och patienter på sjukhuset.

Festen som sker utomhus innehöll aktiviteter för alla sinnen. Den som ville kunde sätta vårlökar, gå tipspromenad, njuta av god lunch och läcker blåbärspaj med vaniljsås. Dessutom bjöd bandet The Hebbe Sisters på glädjefylld och upplyftande sång och dans.

På Kungsholmen har vi en stor park där festdeltagarna även kunde spela på lyckohjul, delta i kasta prick med bönpåse och ta en cykeltur i parken.

Det var uppskattade och festdagar. Resultatet av de lökar som sattes gör att vi, när tiden är kommen, har vi en färgsprakande vår att se fram emot.

På grund av ombyggnationerna på Bromma sjukhus, blev det ingen lök- och kulturfest där i år. Nästa år hoppas vi att traditionen går att få till även i Bromma.

Härliga cykelturer och dans på festen