Mikael Cederberg, kostchef Stockholms Sjukhem.

Mikael Cederberg nominerad till Årets Seniorkock av White Guide Senior – igen!

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

Idag tillkännagavs vilka fem kockar som nominerats till ”White Guide Senior”. Kostchef Mikael Cederberg är med på listan, vilket han även har varit två gånger tidigare.

White Guide Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helhetsintrycket av en måltid. Juryn har betygsatt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, individfokus, samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för de äldre matgästerna. 
Det här känns verkligen jättekul och jag delar nomineringen med mina medarbetare, de levererar jämn och stabil kvalitet varje dag, är med och utvecklar verksamheten, kämpar i köket och jobbar hårt för att ge en så bra service som möjligt, säger Mikael Cederberg. 

Kom på besök

Juryn gästade Stockholms Sjukhem på Kungsholmen för cirka tre månader sedan, här åt de dagens lunch i restaurangen, besökte köket och gick upp på våningsplanen på äldreboendet Vallgossen. 
Det var roligt att de kunde komma hit på besök igen då det inte varit möjligt på grund av pandemin tidigare år. 

Flera utmärkelser

Men det är inte första gången som Stockholms Sjukhem prisas av White Guide Senior. År 2020 blev det en fjärdeplats i kategorin Årets Seniormåltid och kostchef Mikael Cederberg tog hem en sjätteplats i kategorin Årets Seniorkock. År 2019 var första gången som verksamheten nominerades och knep då en åttondeplats i kategorin Årets Seniormåltid och en sjundeplats i kategorin Årets Seniorkock.
Det känns verkligen bra att vi är med igen i år, säger Mikael Cederberg. 
Totalt är det drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden som blivit testade av White Guide Senior eller White Guide Junior under året. Den 20 september utses vinnarna inom flera olika kategorier i Helsingborg.  

Nominerade Årets Seniorkock 2022 (utan inbördes rangordning)

Jennie Andersson, Sanna Persson och Åsa Persson, Tätortsvägen, Kristianstad
Mikael Cederberg, Stockholms Sjukhem, Stockholm
Pär Stenberg, Vardaga Silverpark, Täby
Robbin Höglund, Jakobsbergsgården, Sala
Samniang Duangkasem, Lilldals äldreboende, Tjörn