Tack för att ni satsar på Väsby

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan

I maj besökte äldreomsorgschef Peter Ceder, verksamhetschef Ewa Svensson och etableringsansvarig Ulrica Strand KPR Upplands Väsby. Där berättade de om Stockholms Sjukhem och om det kommande äldreboendet Nyckelharpan som vi öppnar i kommunen i november. Nu när en tid gått fick vi en pratstund med Anders Björendahl, SPFs representant i KRP för att höra hur tankarna går hos honom efter besöket.

 Jag är imponerad över att ni var tre personer som kom och pratade med oss. Det visar att ni satsar på Upplands Väsby. Tack!

Vad tänker du om Stockholms Sjukhem och Nyckelharpan?

 Jag tycker det är snyggt att ni har er egen läkare i er organisation.

Äldreboendet Nyckelharpan kommer att samverka med förskolan i bottenplan i huset. Vad tänker du om det?

 Det tycker jag är jättebra! Kanonbra. Jag har själv erfarenhet av att ha en svärmor på äldreboende och när hon fick besök av oss och sina barnbarn, då blev alla äldre som tokiga. De ville alla se barnen. Jag har också sett ”Fyraåringarna flyttar in” och där fick man se hur samverkan med barn gav fördelar för de äldre på boendet.

Anders berättar om allt han själv gör för att bidra till de äldre i Upplands Väsby kommun. Han är ordförande i organisationen ”Gemenskap i Väsby” som arbetar för att minska ensamheten hos kommunens äldre. De bidrar på flera sätt och gör stor nytta i kommunen. Anders låter pigg på rösten och är väldigt aktiv, trots sina 79 år.

 Det är det som gör att man känner sig ung, svarar Anders.

Om det skulle bli aktuellt framöver, skulle du kunna tänka dig att flytta in på Nyckelharpan?

 Stort JA! Svarar Anders.

På bilderna ser ni hur bygget ser ut idag och skissbilder på hur Nyckelharpan kommer att se ut invändigt när äldreboendet är klart i november.