Danmarks äldreminister besökte Nyckelharpan

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan

I början av veckan besökte Danmarks äldreminister Mette Kierkgaard och Upplands Väsbys socialchef Annica Blomsten vårt äldreboende Nyckelharpan som ligger centralt i Upplands Väsby.

Mette Kirkgaard uppskattade bland annat boendekombinationen med äldreboende och förskola som finns i botten av huset. Hon tyckte även att Nyckelharpan hade varm inredning och behaglig stämning.

Mycket gemensamt

Peter Ceder, äldreomsorgschef på Stockholms Sjukhem, och Ewa Svensson, verksamhetschef på Stockholms Sjukhem, visade besökarna runt. Socialchef Annica Blomsten var också med och tittade på boendet och hade dialog med äldreministern och den danska delegationen.

– Det är jätteroligt att de ville komma och titta på just ett av våra äldreboenden. Det är mycket som är lika i svensk och dansk äldreomsorg så jag tror att vi kan lära av varandra. Vår dansbana som vi har ordnat i ett av rummen var också ett inslag som uppskattades, säger Peter Ceder. 

Konferens i Arlandastad

Mette Kierkgaard är nyutnämnd som äldreminister och är på plats i Stockholm med anledning av konferensen ”High-level meeting on active and autonomous ageing” som hölls i Arlandastad 13-14 februari. Den danska delegation bestod utöver Mette Kierkgaard av Sisse Marie Høvring Nielsen, ministersekreterare, Benjamin Haslund-Krog, kontorchef på äldrekontoret och Eva Ejdrup Winther Souschef, Jura og International. Från den danska ambassaden deltog ambassadör Kristina Miskowiak Beckvard och handelschef Tine Hylleberg.