Efter 22 år på Stockholms Sjukhem – nu går Jenny i pension

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Susanna Engström Skriv ut sidan
Jenny tackas av sjukhusdirektör Karin Thalén.

Jenny tackas av sjukhusdirektör Karin Thalén.

Jenny Tallqvist, enhetschef på äldreboendet Vallgossen på Kungsholmen, har arbetat på Stockholms Sjukhem i 22 år. Efter påsk går Jenny i pension. Men någon rädsla för att ha långtråkigt finns inte ” Jag har mycket intressen. Gillar kultur. Man kan säga att jag är en ”kulturtant”, berättar Jenny.

Det var i maj 2001 som Jenny första gången satte foten på Stockholms Sjukhem som anställd. Mycket har hänt i stiftelsen under de nästan 22 år som hon arbetat här. Så som omorganisationer, ett nytt hus byggdes på Kungsholmen som äldreboendet Vallgossen flyttade in i.

Hur skulle du sammanfatta dina år här?

– Det har hänt otroligt mycket. Det är nästan inte samma värld nu, som då. Det har varit en händelserik resa. Det har varit hårt arbete, roligt, utvecklande, utmanande och alltid med boende och personal i fokus. De tre sista åren har varit stentuffa med covid mm. Men det har alltid känts jätteviktigt att komma till jobbet, säger Jenny.

22 år hos samma uppdragsgivare är riktigt länge. Vad är det som gjort att du arbetat på just Stockholms Sjukhem så länge?

– Det kan finnas många svar på det… Det främsta är alla fina medarbetare som jag har haft ett så bra samarbete med. Humor och skratt. Trots att vi ibland har haft svåra utmaningar, har vi alltid haft kul. Och så alla härliga boende vi har! Det är därför vi är här.

Jenny berättar om en speciell atmosfär som alltid funnits och som medarbetarna har värnat om.

– Värme, engagerade och hängivna medarbetare. Det skapar en speciell atmosfär. Det var andra värdeord förut, men liknande. Och så har vi en så vacker miljö. Och som sagt alltid boende i centrum. Då blir det en fin atmosfär! Vi hjälps åt. Och vi strävar gemensamt för att göra det så bra som möjligt för de boende.

Hur är känslorna inför att gå mot nästa kapitel i livet?

– Det känns väldigt skönt. Jag har jobbat i vården sen 1976!. Under den tiden har jag fått tre barn, pluggat och så. Efter 47 år i vården känns det väldigt skönt att gå o pension. Ju närmare man kommer pension, har beslutet om att gå i pension blivit mindre självklart. Men nu är det fattat och det känns helt rätt!

Jenny jobbar sin sista dag 13 april.

– Att jag valde att gå i pension just nu, det är för att jag alltid har tänkt att det vore så skönt att få vara ledig under våren. Det känns väldigt fint att få vara ledig hela maj.

Vad har du för planer framöver?

– Åh… att inte behöva kliva ur tidigt ur sängen på morgonen. Det ska bli skönt. Men jag kommer nog gå upp tidigt ändå. Men känslan av att kunna ligga kvar om jag vill... Jag har mycket intressen. Jag gillar kultur, man kan väl säga att jag är en ”kulturtant”.

Utöver att titta på och njuta av kultur kommer Jennys liv att fortsätta vara fullt av människor som kanske behöver och vill ha hennes uppmärksamhet och tid.

– Jag har sex barnbarn och så…. Jag kommer nog inte ha problem att sysselsätta mig, säger Jenny med ett leende.

Nu önskar vi att Jenny får njuta ordentligt av kultur, familj och vänner. Och säger stort TACK för allt du gjort för boende, kollegor och Stockholms Sjukhem!