Vilka är ni?

– Vi heter Irene och Nadja och är geriatrikens intagningsenhet på Stockholms Sjukhem. Det är oss som remittenterna kontaktar när de vill lägga in en patient på geriatriken i Bromma eller på Kungsholmen, säger Irene.

Något särskilt ni vill lyfta?

– Om du eller någon anhörig har behov av geriatrisk vård så har du alltid valet att välja oss på Stockholms Sjukhem oavsett var du bor. Vi bedriver en fantastisk vård med absolut högsta kvalité i alla led och har över 150 år i ryggen. Vi är faktiskt bäst på den här vårdformen i Stockholm, säger Nadja.

Finns det något mer ni vill uppmärksamma?

– Ja, många tror att geriatriska patienter bara är äldre personer, men det här är mer en vårdnivå på vad man i det geriatriska teamet kan hjälpa till med. Vi avlastar akutsjukhusen genom att ta patienter som inte behöver det akuta sjukhusens resurser. Det vi helst vill är att få patienter direkt från hemmet så de slipper gå via akuten. Vi välkomnar alla vårdcentraler, hemsjukvård och distriktsköterskor där ute att kontakta oss. Tveka inte att ringa vi finns alltid här för en dialog och hjälp, säger Nadja.

 Vad är det bästa med Stockholms Sjukhem?

– Vi tycker väldigt mycket om att jobba med varandra, säger båda i kör. 

– Plus att Stockholms Sjukhem drivs av en stiftelse och har haft sjukvård och äldreomsorg i mer än 150 år och eventuell vinst återinvesteras i verksamheten, det känns bra när man jobbar här, säger Irene.

Sedan ringer telefonen och de försvinner med snabba steg leende ut i korridoren. 

Uppdaterad 2024-01-22 Webbredaktör: Mariana Lind Skriv ut sidan